search

Μπρουσκέτες με βασιλικό, λουκάνικο και τσένταρ

Bruschetta with cheddar, sausage and basil recipe cool artisan Γαβριήλ Νικολαΐδης

Υλικά

4 φέτες ψωμί
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι και πιπέρι
4 φέτες cheddar
1/2 κρεμμύδι (κομμένο σε λεπτές φέτες)
4 ντοματίνια
1 λουκάνικο
Φύλλα βασιλικού

Bruschetta with cheddar, sausage and basil recipeΕκτέλεση

H bruschetta είναι, όπως λέει ο Jamie Oliver, ένα είδος ανοιχτού σάντουιτς και πιθανώς από έκει κάπως ξεκίνησε η ιδέα του τόστ.  Πάντα χρησιμοποιούμε ένα μεγάλο καρβέλι ψωμί, προσωπικά το αγαπημένο μου είναι η τσιαπάτα. Το ψωμί είναι καλύτερο να κόβεται σε φέτες πάχους 1cm και να ψήνεται στο μπάρμπεκιου.

Εναλλακτικά μπορεί επίσης να γίνει σε ένα τηγάνι ψησίματος για ευκολία στο σπίτι. Μετά από αυτό θα πρέπει να το τρίψεις ελαφρά μερικές φορές με μια σκελίδα σκόρδο και στη συνέχεια να το ραντίσεις με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Τέλος το πασπαλιζεις με αλάτι και πιπέρι.

Παράλληλα στην ίδια σχάρα ψήνεις το λουκάνικο (κομμένο σε φέτες), το κρεμμύδι και τα ντοματίνια. Μπορείς να προσθέσεις και άλλα λαχανικά (τα αγαπημένα σου) ψημμένα στη σχάρα. Ο μόνος κανόνας είναι ότι ό, τι βάζεις πάνω σε μια bruschetta θα πρέπει να είναι ωραίο και φρέσκο, μαγειρεμένο με μεράκι.

Για να στήσεις τις μπρουσκέτες προσθέτεις το τυρί τσένταρ πάνω στο καυτό ψωμί (για να λιώσει) και μετά το κρεμμύδι, τα ντοματίνια και το λουκάνικο. Πασπαλίζουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού.

Bruschetta with cheddar, sausage and basil recipe cool artisan Γαβριήλ Νικολαΐδης

 



Cool Artisan