Το πιο υγιεινό σνάκ ιδανικό για την παραλιά!
Υλικά συνταγής
- 130 γρ. νιφάδες βρώμης
- 100 γρ. φαρίνα ολικής άλεσης
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 85 γρ. ακατέργαστη ζάχαρη
- 85 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 100 γρ. βούτυρο
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε την ακατέργαστη και τη μαύρη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν κρέμα και να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και τα χτυπάμε καλά μέχρι να απορροφηθεί το αυγό από το μείγμα.
- Βάζουμε το αλεύρι και σε χαμηλή ταχύτητα το ανακατεύουμε.
- Τέλος προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης.
- Τα ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
- Στρώνουμε λαμαρίνες με λαδόκολλα ή ψήνουμε σε φύλλο σιλικόνης.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C, στον αέρα, πολύ καλά.
- Με ένα κουτάλι σούπας αφήνουμε κουταλιές από το μείγμα πάνω στη λαδόκολλα.
- Μεταξύ τους πρέπει να έχουν κενό 5 εκ. γιατί απλώνουν πολύ.
- Ψήνουμε μέχρι η επιφάνεια των μπισκότων να αρχίσει να ροδίζει, γύρω στα 14΄.
- Στα μισά του ψησίματος αλλάζουμε θέση στις λαμαρίνες, βάζουμε την κάτω πάνω και την πάνω κάτω, για να ψηθούν πιο σωστά τα μπισκότα.
- Αφήνουμε λίγο τα μπισκότα να σταθεροποιηθούν και τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Tip: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπέικιν πάουντερ ώστε η ζύμη να γίνει πιο τριφτή και τα μπισκότα πιο αφράτα. Χρησιμοποιώντας σόδα τα μπισκότα παίρνουν πιο ωραίο χρώμα και έχουν πιο τραγανή υφή.