Ένα γλυκάκι των παιδικών μας χρόνων, το κλασσικό Bounty που παίρναμε από το περίπτερο μετατρέπεται σε τούρτα. Με 5 μόλις υλικά, σε λιγότερο από 15 λεπτά φτιάχνεις ένα υγιεινό, απολαυστικό και vegan γλυκό με γεύση καρύδα.
Δες εδώ το βίντεο:
Υλικά
Για τη βάση:- 80 γρ. αμύγδαλα
- 150 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα (ή βασιλικοί χουρμάδες) χωρίς κουκούτσια
- 300 γρ. καρύδα τριμμένη
- 300 γρ. κρέμα καρύδας
- 100 γρ. βούτυρο καρύδας (λιωμένο)
Εκτέλεση
Για τη βάση:- Ετοιμάζουμε ένα τσέρκι με διάμετρο 20 εκ. με αποσπώμενα τοιχώματα και βάζουμε λαδόκολλα στη βάση του.
- Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ.
- Προσθέτουμετα βερίκοκα ή τους χουρμάδες και χτυπάμε.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στο τσέρκι, πιέζουμε το μείγμα στην βάση του και το αφήνουμε στην άκρη. Μπορούμε να το ισιώσουμε με τα δάχτυλα ή και με ένα ποτήρι
- Καθαρίζουμε το μπλέντερ και το ετοιμάζουμε για το επόμενο μείγμα.
- Βάζουμε στο μπλέντερ την τριμμένη καρύδα, την κρέμα και το λιωμένο βούτυρο καρύδας.
- Χτυπάμε καλά για 4 λεπτά
- Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια ένταση
- Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς για 3 λεπτά.
- Θέλουμε το μείγμα να χάσει λίγη από την υγρασία του αλλά όχι να "βράσει" ή να πάρει χρώμα
- Μεταφέρουμε το μείγμα στο τσέρκι και το πιέζουμε για να το ισιώσουμε με τα δάχτυλα ή και με ένα ποτήρι.
- Παγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 6 ώρες ή ακόμα καλύτερα για μια ολόκληρη νύχτα