search

Βίγκαν γλυκό με γεύση Bounty

Ένα γλυκάκι των παιδικών μας χρόνων, το κλασσικό Bounty που παίρναμε από το περίπτερο μετατρέπεται σε τούρτα.  Με 5 μόλις υλικά, σε λιγότερο από 15 λεπτά φτιάχνεις ένα υγιεινό, απολαυστικό και vegan γλυκό με γεύση καρύδα.

Δες εδώ το βίντεο:

 


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Το αγαπημένο γλυκάκι των παιδικών μας χρόνων, το κλασσικό Bounty που παίρναμε από το περίπτερο γίνεται έμπνευση για ένα πεντανόστιμο, καλοκαιρινό, υγιεινό γλυκό ❤️???? Δες εδώ την υγιεινή, #vegan εκδοχή του με 5 μόλις υλικά ❤️ που φτιάχνεται σε λιγότερο από 15 λεπτά ❤️ Διάβασε αναλυτικά τα Υλικά και την Εκτέλεση στο coolartisan.gr #igtvfoodvideo . . . . . . . . . pic by @photobird95 #συνταγη #greekfoodblog #greekfoodblogger #coolartisan #foodgasm #feedfeed #yummy #tastespotting #thekitchn #foodblog #followall #followalways #menwithcuisines #instalike #likeforlike #gloobyfood #cnTravelerEats #ThanksTasty #homecooked #buzzfeast #homecooking @foodblogfeed

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gabriel Nikolaidis (@gabnikolaidis) στις



Υλικά

Για τη βάση:
  • 80 γρ. αμύγδαλα
  • 150 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα (ή βασιλικοί χουρμάδες) χωρίς κουκούτσια
Για την κρέμα
  • 300 γρ. καρύδα τριμμένη
  • 300 γρ. κρέμα καρύδας
  • 100 γρ. βούτυρο καρύδας (λιωμένο)

Εκτέλεση

Για τη βάση:
  • Ετοιμάζουμε ένα τσέρκι με διάμετρο 20 εκ. με αποσπώμενα τοιχώματα και βάζουμε λαδόκολλα στη βάση του.
  • Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ.
  • Προσθέτουμετα βερίκοκα ή τους χουρμάδες και χτυπάμε.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο τσέρκι, πιέζουμε το μείγμα στην βάση του και το αφήνουμε στην άκρη. Μπορούμε να το ισιώσουμε με τα δάχτυλα ή και με ένα ποτήρι
  • Καθαρίζουμε το μπλέντερ και το ετοιμάζουμε για το επόμενο μείγμα.
Για το μείγμα της κρέμας
  • Βάζουμε στο μπλέντερ την τριμμένη καρύδα, την κρέμα και το λιωμένο βούτυρο καρύδας.
  • Χτυπάμε καλά για 4 λεπτά
  • Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια ένταση
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς για 3 λεπτά.
  • Θέλουμε το μείγμα να χάσει λίγη από την υγρασία του αλλά όχι να "βράσει" ή να πάρει χρώμα
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο τσέρκι και το πιέζουμε για να το ισιώσουμε με τα δάχτυλα ή και με ένα ποτήρι.
  • Παγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 6 ώρες ή ακόμα καλύτερα για μια ολόκληρη νύχτα
Extra Tip: Διακοσμούμε την επιφάνεια προαιρετικά με λιωμένη κουβερτούρα.
Cool Artisan