Ένα cheesecake διαφορετικό από όλα τα άλλα! Ένα σοκολατένιο cheesecake με 3 στρώσεις σοκολάτας! Δεν είναι καθόλου δύσκολο να το φτιάξεις και θα χρειαστείς απλά υλικά που πιθανότατα έχεις ήδη στο ψυγείο σου.
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να χτυπήσεις σαντιγί, να λιώσεις τις κουβερτούρες και να χτυπήσεις τα μίγματα. Έπειτα παγώνεις στη συντήρηση του ψυγείου και απολαμβάνεις.
Διάβασε επίσης
- 7 αποδοτικά (και οικονομικά) μίξερ χειρός για τις μαγειρικές σου δημιουργίες
- Έρευνα αγοράς: 8 κουζινομηχανές για κάθε σου συνταγή σε πολύ καλή έκπτωση
- 8 ηλεκτρικοί αποχυμωτές έως 50 ευρώ για σπιτικούς χυμούς
- 8 ατμομάγειρες σε έκπτωση για υγιεινά και οικονομικά μαγειρέματα
- Οι 10 καλύτερες μηχανές Espresso που θα δώσουν άρωμα στον απογευματινό καφέ
Δες εδώ το βίντεο:
Υλικά
Για τη βάση- 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive τριμμένα
- 120 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 300 γρ κρέμα γάλακτος
- 90 γρ. ζάχαρη άχνη
- 600 γρ. τυρί κρέμα
- 150 γρ. μαύρη κουβερτούρα (100 γρ για το πρώτο επίπεδο και 50 γρ. για το δεύτερο)
- 100 γρ. λευκή κουβερτούρα
Εκτέλεση
Για τη βάση- Καλύπτουμε ένα τσέρκι (με διάμετρο 20 εκ.) με λαδόκολλα
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με τα τριμμένα μπισκότα.
- Τα μεταφέρουμε στο τσέρκι και με ένα ποτήρι πιέζουμε την επιφάνεια για να έχουμε μια συμπαγή βάση.
- Μεταφέρουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα
- Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη σαντιγί
- Χωρίζουμε τη σαντιγί σε 3 μπολ, βάζοντας 130 γρ στο καθένα και τα αφήνουμε στο ψυγείο
- Χωρίζουμε και το τυρί κρέμα σε 3 μπολ, βάζοντας 200 γρ. στο καθένα
- Λιώνουμε 100 γρ. μαύρη κουβερτούρα
- Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς
- Προσθέτουμε στην κουβερτούρα 130 γρ. σαντιγί και 200 γρ. τυρί κρέμα.
- Χτυπάμε καλά με ένα μίξερ χειρός μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα
- Μεταφέρουμε την κρέμα πάνω από τη βάση μπισκότου και παγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου
- Λιώνουμε 50 γρ. μαύρη κουβερτούρα
- Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς
- Προσθέτουμε στην κουβερτούρα 130 γρ, σαντιγί και 200 γρ. τυρί κρέμα.
- Χτυπάμε καλά με ένα μίξερ χειρός μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα
- Μεταφέρουμε την κρέμα πάνω από το πρώτο επίπεδο και παγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου
- Λιώνουμε 100 γρ λευκή κουβερτούρα
- Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς
- Προσθέτουμε στην κουβερτούρα 130 γρ. σαντιγί και 200 γρ. τυρί κρέμα.
- Χτυπάμε καλά με ένα μίξερ χειρός μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα
- Μεταφέρουμε την κρέμα πάνω από το δεύτερο επίπεδο και παγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου
- Αφήνουμε το chesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Έπειτα ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
- Προαιρετικά διακοσμούμε με λιωμένη μαύρη κουβερτούρα