Αυτό το vegan brownies είναι η πιο “σοκοαπολαυστική” συνταγή για όσους δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς γλυκό με ρευστή σοκολάτα σε κάθε μπουκιά. Τα βασικά υλικά είναι η γλυκοπατάτα, η βρώμη και το ΔΩΔΩΝΗ Plant’d . Πρόκειται για ένα φυτικό επιδόρπιο που φτιάχνεται με βάση τη βρώμη και φυτικές πρωτεΐνες μπιζελιού, χωρίς χρωστικές, χωρίς σόγια, χωρίς λακτόζη και χωρίς φοινικέλαιο. Θα το βρεις σε 4 γεύσεις: φυσική, βανίλια, μήλο – κανέλα και πορτοκάλι-περγαμόντο που ταιριάζει τέλεια με τη σοκολάτα.
Tip1: Είναι καλό όταν χτυπάς όλα τα υλικά στο blender, η γλυκοπατάτα και το λάδι καρύδας να είναι ζεστά. Αυτό θα βοηθήσει το μείγμα να ομογενοποιηθεί καλύτερα και πιο γρήγορα.
Tip2: Επιλέγω πάντα βασιλικούς χουρμάδες που είναι πιο γλυκοί και ζουμεροί. Όταν είναι φρέσκοι δεν χρειάζονται μούλιασμα.
Υλικά
- 450 γρ. γλυκοπατάτα (ζυγισμένη καθαρισμένη κι άβραστη)
- 150 ml ΔΩΔΩΝΗ Plant'd
-
100 γρ. αλεύρι βρώμης
-
50 ml λάδι καρύδας
-
200 γρ. φιστικοβούτυρο
-
50 γρ. κακάο
-
100 ml σιρόπι αγαύης (ή μέλι)
-
200 γρ χουρμάδες (βασιλικούς, χωρίς κουκούτσι)
- 100 γρ. κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
- 100 γρ. καρύδια (χοντροκομμένα)
- 150 ml ΔΩΔΩΝΗ Plant'd
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε, ζυγίζουμε και στη συνέχεια βράζουμε τη γλυκοπατάτα.
- Λιώνουμε το λάδι καρύδας σε ένα μπρίκι ή στο φούρνο μικροκυμάτων
- Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από την κουβερτούρα) στο blender και χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Καλύπτουμε το ταψί μας με αντικολλητικό χαρτί.
- Μεταφέρουμε το μείγμα από το blender στο ταψί και με μια σπάτουλα το σπρώχνουμε να πάει παντού.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 18 λεπτά.
- Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
- Στήνουμε μπεν μάρι βάζοντας ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει
- Λιώνουμε την κουβερτούρα
- Προσθέτουμε το ΔΩΔΩΝΗ Plant'd κι ανακατεύουμε καλά.
- Το απλώνουμε πάνω από το brownies