search

Veganuary ‘24 ep.16: Βίγκαν brownies με γλυκοπατάτα και βρώμη

Αυτό το vegan brownies είναι η πιο “σοκοαπολαυστική” συνταγή για όσους δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς γλυκό με ρευστή σοκολάτα σε κάθε μπουκιά. Τα βασικά υλικά είναι η γλυκοπατάτα, η βρώμη και το ΔΩΔΩΝΗ Plant’d . Πρόκειται για ένα φυτικό επιδόρπιο που φτιάχνεται με βάση τη βρώμη και φυτικές πρωτεΐνες μπιζελιού, χωρίς χρωστικές, χωρίς σόγια, χωρίς λακτόζη και χωρίς φοινικέλαιο. Θα το βρεις σε 4 γεύσεις: φυσική, βανίλια, μήλο – κανέλα και πορτοκάλι-περγαμόντο που ταιριάζει τέλεια με τη σοκολάτα.

Tip1: Είναι καλό όταν χτυπάς όλα τα υλικά στο blender, η γλυκοπατάτα και το λάδι καρύδας να είναι ζεστά. Αυτό θα βοηθήσει το μείγμα να ομογενοποιηθεί καλύτερα και πιο γρήγορα.

Tip2: Επιλέγω πάντα βασιλικούς χουρμάδες που είναι πιο γλυκοί και ζουμεροί. Όταν είναι φρέσκοι δεν χρειάζονται μούλιασμα.



Υλικά

  • 450 γρ. γλυκοπατάτα (ζυγισμένη καθαρισμένη κι άβραστη)
  • 150 ml ΔΩΔΩΝΗ Plant'd 
  • 100 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 50 ml λάδι καρύδας
  • 200 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 50 γρ. κακάο
  • 100 ml σιρόπι αγαύης (ή μέλι)
  • 200 γρ χουρμάδες (βασιλικούς, χωρίς κουκούτσι)
  • 100 γρ. κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
  • 100 γρ. καρύδια (χοντροκομμένα)
Για το γλάσο

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε, ζυγίζουμε και στη συνέχεια βράζουμε τη γλυκοπατάτα.
  • Λιώνουμε το λάδι καρύδας σε ένα μπρίκι ή στο φούρνο μικροκυμάτων
  • Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από την κουβερτούρα) στο blender και χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Καλύπτουμε το ταψί μας με αντικολλητικό χαρτί.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα από το blender στο ταψί και με μια σπάτουλα το σπρώχνουμε να πάει παντού.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 18 λεπτά.
  • Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
Για το γλάσο
  • Στήνουμε μπεν μάρι βάζοντας ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα
  • Προσθέτουμε το ΔΩΔΩΝΗ Plant'd  κι ανακατεύουμε καλά.
  • Το απλώνουμε πάνω από το brownies
Cool Artisan