search

Vegan burger με μπιφτέκι κόκκινων φασολιών και Hellmann’s Vegan Mayo Sauce

Πόσο απολαυστικό είναι να βλέπεις vegan προϊόντα στο ράφι του super market να σου κάνουν τις vegan συνταγές σου ακόμα πιο εύκολες (και νόστιμες);

Η αγαπημένη μας Hellmann’s, πλέον κυκλοφορεί και σε vegan βερσιόν υπό την κωδική ονομασία Hellmann’s Vegan Mayo Sauce! Φτιάχνεται χωρίς αβγά, χωρίς γλουτένη και χωρίς συντηρητικά, ενώ είναι πεντανόστιμη και 100% κατάλληλη για vegans. Βέβαια, ακόμη και αν δεν είσαι vegan, αξίζει να τη δοκιμάσεις για τη σούπερ γεύση της, ενώ η σύστασή της την καθιστά ιδανική αν -όπως όλος ο κόσμος- αυτή την εποχή ακολουθείς κάποια detox δίαιτα ή μια πιο ελαφριά διατροφή!

Μια κουταλιά της είναι αρκετή για να νοστιμίσει το πιο απλό τοστάκι, αλλά και για να «δέσει» οποιαδήποτε ζεστή ή κρύα σάλτσα, χαρίζοντάς της κρεμώδη υφή. Εγώ σήμερα τη χρησιμοποιώ στη συνταγή μου για vegan burger με μπιφτέκι κόκκινων φασολιών και μάλιστα με διπλό τρόπο: ως άλειμμα στα ελαφρώς ψημένα ψωμάκια του burger, αλλά και ως μυστικό συστατικό νοστιμάδας στη ζύμη των μπιφτεκιών! Στη συνταγή που ακολουθεί, τα υλικά είναι αρκετά για 4 μπιφτέκια.

Για περισσότερες vegan συνταγές από τη Hellmann’s κάνε κλικ εδώ!



Υλικά

Για τα μπιφτέκια
  • 300 γρ. κόκκινα φασόλια
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • ½ κρεμμύδι ξερό
  • 2 baby κολοκυθάκια
  • ½ γλυκοπατάτα
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 100 γρ. βρώμη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s Vegan Mayo Sauce
Για το στήσιμο 
  • 4 ψωμάκια για burger
  • 8 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s Vegan Mayo Sauce
  • 4 φέτες τομάτας
  • 4 φύλλα από μαρούλι iceberg

Εκτέλεση

Για τα μπιφτέκια
  • Περνάμε το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια και τη γλυκοπατάτα από τον τρίφτη στο χοντρό.
  • Βάζουμε τη βρώμη στο μπλέντερ και τη χτυπάμε μέχρι να γίνει αλεύρι.
  • Προσθέτουμε στο μπλέντερ τις δύο κουταλιές Hellmann’s Vegan Mayo Sauce και όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Ανάλογα με τη χωρητικότητα του μπλέντερ, ίσως χρειαστεί να το κάνεις σε δύο δόσεις.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
  • Τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν για μισή ώρα.
  • Βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια  ένταση.
  • Προσθέτουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Για το στήσιμο
  • Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και έτσι όπως είναι ανοιχτά τα περνάμε από το τηγάνι να πάρουν λίγο χρώμα στο εσωτερικό τους.
  • Στη βάση βάζουμε τη Hellmann’s Vegan Mayo Sauce και συνεχίζουμε το μαρούλι, το μπιφτέκι και, τέλος, τη τομάτα.
  • Καπακώνουμε με το άλλο ψωμάκι και σερβίρουμε ζεστό.
Cool Artisan