search

Vegan κέικ σοκολάτας με βρώμη

Υγρό, βελούδινο, σοκολατένιο! Σήμερα φτιάχνουμε ένα κέικ με σταγόνες σοκολάτας και βρώμη Quaker, ένα κέικ με υγρή καρδιά και τραγανό περίβλημα. Είναι ιδανικό για πρωινό και ακόμα πιο νόστιμο τις επόμενες μέρες.

Tip 1: Χρησιμοποιώ νιφάδες βρώμης Quaker, αλλά μπορείς αν θες να τη χτυπήσεις στο blender για να γίνει “αλεύρι”.

Tip 2: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις λευκή ή καστανή ζάχαρη.

Tip 3: Μπορείς να αντικαταστήσεις το ρόφημα αμυγδάλου με ό,τι άλλο φυτικό ρόφημα θες.

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

Υγρά συστατικά
  • 350 ml ρόφημα αμυγδάλου
  • 150 ml ηλιέλαιο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (λευκή ή καστανή)
Στερεά συστατικά
  • 200 γρ. νιφάδες βρώμης Quaker
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50 γρ. κακάο
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 100 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα υγρά στοιχεία δηλαδή το ρόφημα αμυγδάλου, το ηλιέλαιο, το ξύσμα από 1 πορτοκάλι, το εκχύλισμα βανίλια, το ξίδι και τη ζάχαρη.
  • Χτυπάμε καλά με ένα αυγοδάρτη μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα στερεά, δηλαδή τις νιφάδες βρώμης Quaker, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το κακάο, τη σόδα και τις σταγόνες κουβερτούρας.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Ενώνουμε τα υγρά με τα στερεά και ανακατεύουμε
  • Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι και κακάο μια μακρόστενη φόρμα 30 εκ. ή μια στρογγυλή φόρμα 28 εκ. με τρύπα στη μέση και βάζουμε το μείγμα. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε φόρμα σιλικόνης που δεν χρειάζεται προετοιμασία.
  • Ψήνουμε για 60 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Προαιρετικά διακοσμούμε με ταχίνι κακάο
Cool Artisan