search

Vegan σοκολατένιο άλειμμα με γεύση Ferrero Rocher (χωρίς ζάχαρη)

 

Αναβαθμίζω το απλό φουντουκοβούτυρο χρησιμοποιώντας λίγα υλικά και του δίνω τη γεύση που έχουν τα κλασικά (υπερ-αγαπημένα) σοκολατάκια Ferrero Rocher. Δεν χρησιμοποιώ καθόλου ζάχαρη, αλλά προτιμώ σιρόπι σφενδάμου.

Tip 1: Το βασικό υλικό είναι το φουντουκοβούτυρο. Προσθέτω και μια κουταλιά φουντουκέαλιο ψυχρής έκθλιψης για να δώσω πιο έντονο άρωμα και να κάνω πιο ρευστή την υφή στο τελικό αποτέλεσμα. Μπορείς όμως και να παραλείψεις αυτό το υλικό και να βάλεις λίγο παραπάνω σιρόπι σφενδάμου.

Tip 2: Προτιμώ να αγοράσω έτοιμο φουντουκοβούτυρο από το να χτυπήσω στο blender ψημμένα φουντούκια γιατί ξέρω ότι οι περισσότεροι δεν έχουμε στο σπίτι μας ένα τόσο δυνατό blender.

Διάβασε επίσης

Δες εδώ το βίντεο:

 

 



Υλικά

  • 200 γρ. φουντουκοβούτυρο
  • 1 κτσ φουντουκέλαιο
  • 50 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • 20 γρ. κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
  • Ανακατεύουμε με φουέ ή μίξερ χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
  • Μεταφέρουμε σε ένα στεγνό αποστειρωμένο βάζο και κλείνουμε.
  • Διατηρούμε σε ξηρό, σκοτεινό μέρος.