Μετά την τεράστια επιτυχία που είχε το τελευταίο banana bread που έφτιαξα (με σοκολάτα – κάνε κλικ εδώ για να διαβάσεις της συνταγή αν δεν το έχεις ήδη φτιάξει) αποφάσισα να παίξω λίγο ακόμα με τη vegan εκδοχή του banana bread και να το αρωματίσω με λεμόνι και παπαρουνόσπορο! Το αποτέλεσμα ήταν απλά μαγικό, πεντανόστιμο και άκρως βελούδινο!
Tip: Αντί για icing χρησιμοποιώ ταχίνι με γεύση πορτοκάλι! Πάντα βάζουμε την επικάλυψη αφότου το κέικ μας έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Δες εδώ το βίντεο
Υλικά
- 3 μεγάλες μαυρισμένες μπανάνες
- 75 γρ. ηλιέλαιο, συν έξτρα για την φόρμα του κέικ
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη
- 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή να χρησιμοποιήσετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και μειώστε το baking powder σε 2 κ.γ.)
- 3 κ.γ. baking powder (γεμάτο κουταλάκι)
- 2 κγ παπαρουνόσπορο
- 2 λεμόνια (μόνο ξύσμα)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον ανεμιστήρα ή στο 6 αν έχουμε φούρνο με γκάζι.
- Βγάζουμε την φλούδα και λιανίζουμε τις μπανάνες.
- Τις ανακατεύουμε με το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, τον παπαρουνόσπορο και το ξύσμα από τα λεμόνια και ανακατεύουμε καλα.
- Ψήνουμε με μια φόρμα για κέικ, που έχουμε λαδώσει πρώτα, για 20 λεπτά.
- Ελέγχουμε το κέικ και αν έχει αρχίσει να «αρπάζει» το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε για ακόμα 20 λεπτά ή ελέγχουμε αν έχει ψηθεί με μια οδοντογλυφίδα, αν βγει καθαρή τότε είναι έτοιμο.
- Το αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι πριν το κόψουμε. Φυσικά είναι νόστιμο όταν είναι φρεσκοψημένο, αλλά και την επόμενη μέρα παραμένει υπέροχο και ζουμερό.