Η οθωμανική και τουρκική κουζίνα έχουν αφήσει το γευστικό τους αποτύπωμα σε όλες τις πρώην κτήσεις της πολυεθνούς αυτοκρατορίας. Μάλιστα, η επιρροή και το μπέρδεμα των τοπικών κουζινών υπήρξαν τόσο βαθιά που π.χ. γλυκά με τουρκική καταγωγή -ή, επιρροή- να θεωρούνται πλέον τοπικές λιχουδιές σε εξαιρετικά απομακρυσμένες μεταξύ τους περιοχές, από την Αλβανία μέχρι τη Βόρεια Αφρική. Σε αυτό το post θα βρεις μαζεμένες πέντε χαρακτηριστικές «ανατολίτικες» συνταγές, γλυκές και αλμυρές, οι οποίες προσαρμόστηκαν στις σύγχρονες γευστικές απαιτήσεις: σοκολατένιο γαλακτομπούρεκο (laz böreği), μπουγάτσα (poğaça) με αβοκάντο και μανιταρόπιτα με κανταΐφι (kadayıf) είναι κάποιες από αυτές.
Κάνε κλικ πάνω στη φωτογραφία για να δεις τη συνταγή!
HEALTHY ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΡΥΔΑΣ