Ο έρωτας μου για το αβοκάντο πάει σε νέα επίπεδα με αυτή την συνταγή! Συνήθως το προτιμώ σε αλμυρές συνταγές αλλά σήμερα αποφάσισα να φτιάξω μια μπουγάτσα (γιατί την μπουγάτσα μπορείς να την γεμίσεις με ό,τι θες) και να κάνω μια παραλλαγή του κλασικού avocado-cheesecake φτιάχνοντας μια κρέμα-γέμιση με τα ίδια περίπου υλικά.
Υλικά
- 3 αβοκάντο, ώριμα κομμένα σε κυβάκια
- 300 γρ καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ (ή ένα κυβάκι τζίντζερ σαν ζάρι τριμμένο)
- 2 αυγά
- 400 γρ τυρί κρέμα
- 1 φύλλο σφολιάτας
Εκτέλεση
- Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκο και ασπράδια.
- Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ για να κάνουμε μια μαρέγκα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Ρίχνουμε το αβοκάντο, το τζίντζερ, ένα από τους δύο κρόκους και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Απλώνουμε το μείγμα πάνω σε ένα φύλλο σφολιάτας και κλείνουμε τη σφολιάτα σαν φάκελο.
- Διαλύουμε το δεύτερο κρόκο με μια κουταλιά της σούπας νερό και αλείφουμε τη σφολιάτα
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα η σφολιάτα.