Τα αυτοσχέδια healthy bowls που μπορείς να φτιάξεις είναι τόσα πολλά! Σήμερα ετοιμάζω ένα με βάση την γλυκοπατάτα και το χούμους.
Υλικά
- 2 κ.σ. άγριο ρύζι
- 8 φέτες γλυκοπατάτα, ψημένες
- 1/2 χούφτα baby σπανάκι
- 2 κ.σ. χούμους
- 1 καρότο
- 1 κ.σ. κολοκυθόσπορο
- 1 κ.σ. ταχίνι
- ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Βάζουμε τις φέτες της γλυκοπατάτας σε ένα ταψί τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά. (Διατηρούνται στο ψυγείο έως και 5 ημέρες, συνεπώς μπορούμε να κάνουμε μεγαλύτερη ποσότητα και να τις χρησιμοποιήσουμε και για άλλες συνταγές).
- Πλένουμε καλά το σπανάκι και το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι.
- Μπορούμε να βρούμε έτοιμο χούμους στο σούπερμαρκετ ή να το φτιάξουμς στο σπίτι. Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή.
- Κόβουμε το καρότο σε φέτες, το βάζουμε σε ένα ταψί, το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.
- Αραδιάζουμε όλα τα υλικά στο μπολ, περιχύνουμε με λίγο ταχίνι και σερβίρουμε.