search

BUDDHA BOWL ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΧΟΥΜΟΥΣ

Τα αυτοσχέδια healthy bowls που μπορείς να φτιάξεις είναι τόσα πολλά! Σήμερα ετοιμάζω ένα με βάση την γλυκοπατάτα και το χούμους.



Υλικά

  • 2 κ.σ. άγριο ρύζι
  • 8 φέτες γλυκοπατάτα, ψημένες
  • 1/2 χούφτα baby σπανάκι
  • 2 κ.σ. χούμους
  • 1 καρότο
  • 1 κ.σ. κολοκυθόσπορο
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Βάζουμε τις φέτες της γλυκοπατάτας σε ένα ταψί τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά. (Διατηρούνται στο ψυγείο έως και 5 ημέρες, συνεπώς μπορούμε να κάνουμε μεγαλύτερη ποσότητα και να τις χρησιμοποιήσουμε και για άλλες συνταγές).
  • Πλένουμε καλά το σπανάκι και το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι.
  • Μπορούμε να βρούμε έτοιμο χούμους στο σούπερμαρκετ ή να το φτιάξουμς στο σπίτι. Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή.
  • Κόβουμε το καρότο σε φέτες, το βάζουμε σε ένα ταψί, το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.
  • Αραδιάζουμε όλα τα υλικά στο μπολ, περιχύνουμε με λίγο ταχίνι και σερβίρουμε.
Cool Artisan