search

BUDDHA BOWL ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟ

Φτιάχνω ένα από τα αγαπημένα μου Buddha Bowls με παντζάρι, ρεβύθια και σολομό.



Υλικά

  • 1 παντζάρι
  • 2 κ.σ. ρεβύθια
  • 2 κ.σ. σαλάτα λάχανο καρότο
  • 2 κ.σ. κόκκινα φασόλια
  • 30 γρ. σολομό καπνιστό
  • 1 κ.σ. βαλσάμικο με γεύση ρόδι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Τυλίγουμε το παντζάρι με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 70 λεπτά. Μόλις ψηθεί το βγάζουμε και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Το κόβουμε σε κυβάκια.
  • Βράζουμε τα ρεβίθια.
  • Ραντίζουμε τη σαλάτα λάχανο καρότο με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι.
  • Για τα φασόλια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμα φασόλια σε κονσέρβα.
  • Αραδιάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ραντίζουμε με λίγο ξύδι κρέμα βαλσάμικο με γεύση ρόδι.
Cool Artisan