Φτιάχνω ένα από τα αγαπημένα μου Buddha Bowls με παντζάρι, ρεβύθια και σολομό.
Υλικά
- 1 παντζάρι
- 2 κ.σ. ρεβύθια
- 2 κ.σ. σαλάτα λάχανο καρότο
- 2 κ.σ. κόκκινα φασόλια
- 30 γρ. σολομό καπνιστό
- 1 κ.σ. βαλσάμικο με γεύση ρόδι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Τυλίγουμε το παντζάρι με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 70 λεπτά. Μόλις ψηθεί το βγάζουμε και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Το κόβουμε σε κυβάκια.
- Βράζουμε τα ρεβίθια.
- Ραντίζουμε τη σαλάτα λάχανο καρότο με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι.
- Για τα φασόλια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμα φασόλια σε κονσέρβα.
- Αραδιάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ραντίζουμε με λίγο ξύδι κρέμα βαλσάμικο με γεύση ρόδι.