search

Κοτόπουλο κοκκινιστό με ζυμαρικά πλεξούδες

Με τη συνταγή αυτή το κοτόπουλο λιώνει στο στόμα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε ένα ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μικρότερα μέρη είτε να διαλέξεις μπουτάκια και στήθος ανάλογα με τις προτιμήσεις σου. Βγαίνει πάντα ζουμερό και βελούδινο με ό, τι μέρος κοτόπουλου κι αν επιλέξεις.

Για τα ζυμαρικά επιλέγω πλεξούδες Melissa Χρυσή Επιλογή που μαγειρεύονται τέλεια μέσα στη σάλτσα του κοκκινιστού, διατηρούν το σχήμα τους, χάρη στην υψηλή ποιότητα τους συγχωρούν κάθε “λάθος” ακόμα κι αν τα παραβράσεις για λίγα περισσότερα λεπτά και μπορείς να τα ζεστάνεις και την επόμενη μέρα. Είναι φτιαγμένα από επιλεγμένους σιτοβολώνες της Θεσσαλίας & της Δυτικής Μακεδονίας. Η Melissa σε συνεργασία με τους τοπικούς παραγωγούς της Ακαδημίας Σίτου, δημιουργεί ένα εξαιρετικής ποιότητας σκληρό σιτάρι, από το οποίο κρατά μόνο την καρδιά του κάθε σπόρου. Το καλύτερο μέρος του καρπού!

 

Tip 1: Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο το βγάζουμε στο πλάι σε μια πιατέλα. Ακόμα κι αν η σάλτσα μοιάζει υδαρής προσθέτουμε 1- 1,5 ποτήρια νερό πριν βάλουμε τα ζυμαρικά γιατί διαφορετικά θα κολλήσουν. Δυναμώνουμε τη φωτιά και φέρνουμε σε βρασμό. Έπειτα προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας μέσα στη σάλτσα ντομάτας για να δέσει η σάλτσα με το άμυλο αλλά και για να μαγνητίσουν τη σάλτσα γύρω τους.

Tip 2: Χρειαζόμαστε ζυμαρικά υψηλής ποιότητας για να βράσουν σωστά μέσα στη σάλτσα, όπως είναι οι πλεξούδες Melissa Χρυσή Επιλογή

Tip 3: Ο χρόνος βρασμού για το κοτόπουλο αλλάζει ανάλογα με το κρέας, Για μαλακό κοτόπουλο θα χρειαστείς 1 ώρα, για αλανιάρικο θα σου πάρει 1,5 ώρα ενώ για κόκκκορα θα χρειαστείς τουλάχιστον 2 ώρες.

 



Υλικά

  • 1,5 κιλά κοτόπουλο - ένα όλοκληρο κοτόπουλο κομμένο σε 6-8 κομμάτια από το χασάπη ή εναλλακτικά μπούτια ή στήθος
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 2/3 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1 καρότο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 800 γρ ντομάτα στον τρίφτη
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 συσκευσία πλεξούδες Melissa Χρυσή Επιλογή
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 200 γρ. τριμμένη γραβιέρα

Εκτέλεση

  • Ταμπονάρουμε ελαφρά το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
  • Αλευρώνουμε τα κομμάτια κοτόπουλο
  • Βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει σε δυνατή φωτιά
  • Σοτάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλο από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
  • Στη συνέχεια κάνουμε ένα κενό στο κέντρο της κατσαρόλας και προσθέτουμε το κρεμμύδι με το καρότο.
  • Σοτάρουμε τα λαχανικά και σβήνουμε με κρασί.
  • Έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο, τα δαφνόφυλλα και την τριμμένη ντομάτα.
  • Αφήνουμε να πάρει βράση κι έπειτα χαμηλώνουμε την ένταση και σιγοβράζουμε. Αν το κοτόπουλο είναι αλανιάρικο θα χρειαστεί 1,5 ώρα, διαφορετικά θα χρειαστεί 1 ώρα.
  • Αφαιρούμε το κοτόπουλο με μια λαβίδα σε μια πιατέλα.
  • Στη συνέχεια, βράζουμε 2 ποτήρια νερό και τις πλεξούδες Melissa Χρυσή Επιλογή μέσα στη σάλτσα ντομάτας. Το άμυλο των ζυμαρικών θα δέσει τη σάλτσα.
  • Μόλις είναι έτοιμα προσθέτουμε τη γραβιέρα κι ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε σε πιατέλα βάζοντας τη βάση τα ζυμαρικά και το κοτόπουλο από πάνω.
  • Γαρνίρουμε με ένα σκληρό τυρί τριμμένο όπως κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα.
Cool Artisan