Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στο Madwalk και έτσι κάπως αποφάσισα να αφιερώσω και τη συνταγή της ημέρας στον αγαπημένο θεσμό μόδας και μουσικής! Aν το Madwalk ήταν γλυκό θα ήταν Charlotte με φράουλες και θα φορούσε μαύρο bow tie!
Ανήμερα του Madwalk λοιπόν και αποφάσισα να φτιάξω ένα από τα πιο στιλάτα γλυκά της Άνοιξης και με μεγάλη ιστορία αφού την έφτιαξε για πρώτη φορά ο διάσημος σεφ Marie-Antoine Carême για την κόρη του Γεωργίου του IV πριγκίπισσα Charlotte, εξού και το όνομα του γλυκού. Η μαύρη κορδέλα ήταν μια έμπνευση της στιγμής καθώς ταιριάζει με το πλέον αγαπημένο μου αξεσουάρ, τα bow ties.
Υλικά
- 1 πακέτο σαβουαγιάρ
- 300 γρ. ρικότα ή ανθότυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1½ φύλλο ζελατίνας
- 300 γρ. γιαούρτι
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 400 γρ. φράουλες
- 100 γρ κρέμα γάλατος χτυπημένη σε σαντιγί
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα τη ζάχαρη με τη μισή ποσότητα τυριού.
- Μαλακώνουμε τη ζελατίνα σε λίγο κρύο νερό, τη λιώνουμε σε λίγο ζεστό και την ενσωματώνουμε στο μείγμα τυριού-ζάχαρης.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί, ανακατεύοντας και στο τέλος ρίχνουμε το γιαούρτι.
- Στρώνουμε τον πυθμένα μιας ψηλής φόρμας με λαδόκολα.
- Στήνουμε περιμετρικά με σαβαγιάρ. Αν δεν στέκονται μπορείς να το ενώνεις με κρέμα
- Γεμίζουμε με το 1/3 της κρέμας, ψιλοκόβουμε από πάνω 100 γρ. φράουλες
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές,
- Αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί πολύ καλά
- Γαρνίρουμε την επιφάνεια με σαντιγί και τις υπόλοιπες φράουλες.