Η παραδοσιακή σούπα που σου έφτιαχνε η μαμά σου, γίνεται λίγο πιο μποντέρα και έθνικ με μικρές πινελιές. Αντικατέστησε το ρύζι με rice noodles και πρόσθεσε σόγια και σησαμέλαιο για να δώσεις το feeling ενός ethnic dinner.
Διάβασε Επίσης
Υλικά
- 50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 2-3 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 πατάτα, κομμένη σε κύβους
- 6 μεγάλα μανιτάρια λευκά, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 60-70γρ. Noodles της επιλογής μας (εγώ προτείνω Rice Noodles)
- 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
- 2 κουταλιές της σούπας soy sauce
- 1 κουταλιά του γλυκού κάρυ σε σκόνη
- χυμό απο μισό λεμόνι
- 1/2 κτγ σησαμέλαιο
- 1 κτσ κολοκυθόσπορο
- 1 κτσ σουσάμι
- αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και έπειτα τα καρότα, τα κολοκύθια, τις πατάτες, τα μανιτάρια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Με μια ξύλινη κουτάλα τα φέρνουμε βόλτα στον πάτω της κατσαρόλας να λαδωθούν καλά και έπειτα προσθέτουμε 2 λίτρα νερό.
- Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Βράζουμε για 3 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε.