search

Σοκολατένιο Γιαουρτογλύκο με δημητριακά

Το σημερινό γιαουρτογλυκό είναι κάτι ανάμεσα σε γλυκό ψυγείου και τούρτα! Είναι άκρως σοκολατένιο και μπορείς να το φτιάξεις σε ό,τι ταψάκι έχεις στο σπίτι ή να χρησιμοποιήσεις τσέρκι και να το σερβίρεις σαν τούρτα. Μια υγιεινή τούρτα με γιαούρτι, μαύρη κουβερτούρα και δημητριακά με βρώμη. Τα δημητριακά “Τραγανές Μπουκιές” από την Quaker είναι αυτά που δίνουν την crunchy αίσθηση σε κάθε μπουκιά αλλά και την ιδιαίτερη γεύση.

Χρησιμοποιήσα τις Τραγανές Μπουκιές, Δημητριακά με Βρώμη με γεύση Cookies and Cream, αλλά εσύ μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποια γεύση προτιμάς όπως για παράδειγμα σοκολάτα γάλακτος ή ξηροί καρποί.

Δεν χρειάζεσαι ένα special occasion για να φτιάξεις αυτό το γλυκό. Τα βασικά του υλικά είναι το γιαούρτι και τα δημητριακά, δηλαδή στην ουσία είναι το τέλειο πρωινό για να ξεκινήσεις τη μέρα σου με ενέργεια και καλή διάθεση!

Tip 1: Χρησιμοποιώ τσέρκι με αποσπώμενα τοιχώματα και διάμετρο 27 εκ. Καλύπτω τη βάση με λαδόκολλα για εύκολο ξεφορμάρισμα και για να μπορώ να το μεταφέρω σε ό,τι πιατέλα θέλω.

Tip 2: Θα σου πάρει μόλις 10 λεπτά να το φτιάξεις αλλά θα χρειαστεί τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο για να δέσει και να μπορείς να κόψεις κομμάτι. Ιδανικά, το αφήνουμε για μία νύχτα.

Tip 3: Διακοσμούμε προαιρετικά με λευκή σοκολάτα αλλά μπορείς να παίξεις με φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς, τρούφα ή ό,τι άλλος σου αρέσει στη γεύση και στο μάτι.

 

Δες εδώ το βίντεο:

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Το σημερινό γιαουρτογλυκό είναι κάτι ανάμεσα σε γλυκό ψυγείου και τούρτα! Είναι άκρως σοκολατένιο και μπορείς να το φτιάξεις σε ό,τι ταψάκι έχεις στο σπίτι ή να χρησιμοποιήσεις τσέρκι και να το σερβίρεις σαν τούρτα. Μια ελαφριά τούρτα με γιαούρτι, μαύρη κουβερτούρα και δημητριακά με βρώμη. Τα δημητριακά “Τραγανές Μπουκιές” από την @quakergreece είναι αυτά που δίνουν την crunchy αίσθηση σε κάθε μπουκιά αλλά και την ιδιαίτερη γεύση. Διάβασε αναλυτικά τα Υλικά και την Εκτέλεση στο coolartisan.gr . @quakercyprus #oatspiration #traganesboukies #quakergreece #oeidikosstivromi . . Βρες τη συνταγή με ένα κλικ στο https://coolartisan.gr/mpiskota-oi-7-kalyteres-syntages/ . . . . . . . . . pic by @photobird95 #συνταγη #greekfoodblog #greekfoodblogger #coolartisan #foodgasm #thefeedfeed #yummy #tastespotting #thekitchn #foodblog #followall #followalways #menwithcuisines #instalike #gloobyfood #cnTravelerEats #ThanksTasty #homecooked #buzzfeast #homecooking @foodblogfeed

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gabriel Nikolaidis (@gabnikolaidis) στις



Υλικά

  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά, κρύα από το ψυγείο
  • 500 γρ. γιαούρτι (στραγγιστό)
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1/2 κτγ αλάτι
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 450 γρ. Quaker, Τραγανές Μπουκιές, Δημητριακά με Βρώμη, με γεύση Cookies and Cream
  • 50 γρ. λευκή κουβερτούρα, λιωμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Στήνουμε μπεν μαρί, βάζοντας ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει και από πάνω ένα πυρίμαχο μπολ.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  • Προσθέτουμε το αλάτι στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλατος και την χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη λιωμένη κουβερτούρα και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
  • Τελος προσθέτουμε τις Τραγανές Μπουκιές, Quaker, Δημητριακά με Βρώμη με γεύση Cookies and Cream και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  • Μεταφέρουμε στο τσέρκι μας και παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Εγώ το αφήνω πάντα για μια ολόκληρη νύχτα.
  • Διακοσμούμε προαιρετικά με λιωμένη λευκή κουβερτούρα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Cool Artisan