search

Ρευστή σοκολατόπιτα με 5 υλικά – χωρίς ζάχαρη

Ένα γλυκό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους ή θέλουν να αποφεύγουν τη ζάχαρη και τα επεξεργασμένα συστατικά, μια εναλλακτική συνταγή που προσφέρει την ίδια απόλαυση με υγιεινότερα υλικά.

Σε αυτή τη συνταγή, αντικαθιστούμε τα παραδοσιακά υλικά με φυσικά συστατικά όπως χουρμάδες, κακάο χωρίς ζάχαρη και αλεύρι αμυγδάλου. Η φυσική γλυκύτητα των χουρμάδων εξασφαλίζει μια ισορροπημένη γεύση, ενώ το φυστικοβούτυρο και η κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη προσθέτουν ένταση. Το αποτέλεσμα είναι μια θρεπτική σοκολατόπιτα που μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική επιλογή για γλυκό σνακ χωρίς ενοχές.

Διατροφική Ανάλυση (Ανά Κομμάτι – 8 κομμάτια)

  • Θερμίδες: ~215 kcal
  • Πρωτεΐνες: ~5 γρ.
  • Υδατάνθρακες: ~26 γρ.
  • Λίπη: ~10 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: ~5 γρ.

Διάβασε Επίσης:



Υλικά

Για τη βάση (για τσέρκι 15 εκ.)
  • 300 γραμμάρια Χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
  • 60 γραμμάρια Κακάο σκόνη (χωρίς ζάχαρη)
  • 90 γραμμάρια Αλεύρι αμυγδάλου (ή φιλέ αμυγδάλου)
Για την επικάλυψη
  • 50 γραμμάρια φυστικοβούτυρο (ή ό,τι αλλο ξηρό καρπό επιθυμείς)
  • 10 γρ. λιωμένη κουβερτούρα (χωρίς ζάχαρη)

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε ζεστό νερό για 10 λεπτά και τους στραγγίζουμε καλά.
  • Χτυπάμε το φιλέ αμυγδάλου μέχρι να αποκτήσει υφή σαν αλεύρι. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε αλεύρι αμυγδάλου.
  • Προσθέτουμε το κακάο και τους χουρμάδες στο μούλτι και τους πολτοποιούμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί διαμέτρου 15 εκ., το οποίο έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, και πιέζουμε καλά για να δημιουργηθεί η βάση.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-15 λεπτά.
  • Το βγάζουμε, αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ξεφορμάρουμε.
  • Απλώνουμε το φυστικοβούτυρο στην επιφάνεια και γαρνίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα.
  • Διατηρούμε στη συντήρηση του ψυγείου για έως 10 μέρες.
Cool Artisan