Με έμπνευση από το διάσημο banana pudding της Νέας Υόρκης, φτιάχνω μου ελαφριά εκδοχή του. Η βάση είναι κρέμα βανίλια και στήνω στα ποτήρια με μπισκότα digestive Παπαδοπούλου και μπανάνα.
Δες εδώ το βίντεο:
Υλικά
Για την κρέμα βανίλια- 3 κρόκοι αυγού
- 50 γρ. κορν φλάουρ
- 120 γρ. μέλι
- 500 ml γάλα
- 1 κτσ εκχύλισμα βανίλιας
- 1 μπανάνα
- 1 συσκευασία μπισκότα Digestive Παπαδοπούλου
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ τους κρόκους, το κορν φλάουρ, το μέλι, τη βανίλια και 100 ml από το συνολικό γάλα.
- Ανακατεύουμε καλά
- Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια ένταση.
- Προσθέτουμε σταδιακά δυο κουταλιές από το ζεστό γάλα στο μίγμα κι ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε αργά αργά το μίγμα μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει εντελώς
- Μεταφέρουμε σε μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη που το σκεπάζει εντελώς.
- Παγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 3 ώρες.
- Έπειτα τη βγάζουμε, αφαιρούμε τη μεμβράνη και τη μεταφέρουμε σε ένα βαθύ μπολ.
- Την χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει και τη μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα Digestive Παπαδοπούλου, κρατώντας μερικά για τη διακόσμηση
- Κόβουμε τη μπανάνα σε φέτες
- Μοιράζουμε τα θρυμματισμένα Digestive Παπαδοπούλου σε ποτήρια.
- Προσθέτουμε φέτες μπανάνας και κρέμα.
- Επαναλαμβάνουμε και για τη δεύτερη στρώση.
- Διακοσμούμε την επιφάνεια κάθε ποτηριού με φέτες μπανάνας κι ένα ολόκληρο Digestive Παπαδοπούλου