search

Πουτίγκα μπανάνα με κρέμα βανίλια

Με έμπνευση από το διάσημο banana pudding της Νέας Υόρκης, φτιάχνω μου ελαφριά εκδοχή του. Η βάση είναι κρέμα βανίλια και στήνω στα ποτήρια με μπισκότα digestive Παπαδοπούλου και μπανάνα.

 

Δες εδώ το βίντεο:



Υλικά

Για την κρέμα βανίλια
  • 3 κρόκοι αυγού
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 120 γρ. μέλι
  • 500 ml γάλα
  • 1 κτσ εκχύλισμα βανίλιας
Για το στήσιμο
  • 1 μπανάνα
  • 1 συσκευασία μπισκότα Digestive Παπαδοπούλου

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ τους κρόκους, το κορν φλάουρ, το μέλι, τη βανίλια και 100 ml από το συνολικό γάλα.
  • Ανακατεύουμε καλά
  • Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια ένταση.
  • Προσθέτουμε σταδιακά δυο κουταλιές από το ζεστό γάλα στο μίγμα κι ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε αργά αργά το μίγμα μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει εντελώς
  • Μεταφέρουμε σε μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη που το σκεπάζει εντελώς.
  • Παγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 3 ώρες.
  • Έπειτα τη βγάζουμε, αφαιρούμε τη μεμβράνη και τη μεταφέρουμε σε ένα βαθύ μπολ.
  • Την χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει και τη μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής
Για το στήσιμο
  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα Digestive Παπαδοπούλου, κρατώντας μερικά για τη διακόσμηση
  • Κόβουμε τη μπανάνα σε φέτες
  • Μοιράζουμε τα θρυμματισμένα Digestive Παπαδοπούλου σε ποτήρια.
  • Προσθέτουμε φέτες μπανάνας και κρέμα.
  • Επαναλαμβάνουμε και για τη δεύτερη στρώση.
  • Διακοσμούμε την επιφάνεια κάθε ποτηριού με φέτες μπανάνας κι ένα ολόκληρο Digestive Παπαδοπούλου
Cool Artisan