search

Pancakes γλυκοπατάτας, χωρίς αλεύρι, χωρίς ζάχαρη – 3 μόνο υλικά

Η πιο θρεπτική και υγιεινή εκδοχή pancakes, χωρίς ζάχαρη και χωρίς αλεύρι!

Τα pancakes με γλυκοπατάτα, αυγό και μέλι είναι μια θρεπτική και υγιεινή επιλογή, ιδανική για πρωινό ή σνακ. Η γλυκοπατάτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη Α, και αντιοξειδωτικά, βοηθώντας την υγεία του δέρματος και των ματιών, καθώς και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Το αυγό προσφέρει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και απαραίτητα αμινοξέα, ενώ περιέχει βιταμίνες B, D, και E. Το μέλι, με φυσικά σάκχαρα και αντιοξειδωτικά, προσφέρει ενέργεια χωρίς την ανάγκη προσθήκης επεξεργασμένης ζάχαρης. Έτσι, αυτά τα pancakes παρέχουν μια ισορροπημένη πηγή θρεπτικών συστατικών με λίγες θερμίδες και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Tip 1: Θα χρειαστείς ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι για να πετύχεις το τέλειο σχήμα

Tip 2: Αφήνουμε κάθε pancake να ψηθεί εντελώς από την κάτω πλευρά, να πάρει σκούρο χρώμα κι έπειτα το γυρίζουμε – διαφορετικά θα σπάσει

Δες εδώ το βίντεο:



Υλικά

  • 200 γρ. γλυκοπατάτα βρασμένη (περίπου μισή γλυκοπατάτα)
  • 3 αυγά
  • 1 κτσ μέλι
Για το γαρνίρισμα
  • μέλι
  • φρούτα (μπανάνα ταιριάζει)
  • κανέλα

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε και βράζουμε τη γλυκοπατάτα μέχρι να είναι μαλακή.
  • Βάζουμε στο μπλέντερ τα υλικά και χτυπάμε καλά.
  • Βάζουμε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, να κάψει. Σε αυτό το σημείο μπορείς (προαιρετικά) να προσθέσεις στο τηγάνι λίγο βούτυρο ή λάδι για να μην κολλήσουν τα pancakes. Αν το τηγάνι είναι καλό, δεν χρειάζεται.
  • Βάζουμε μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα για να σχηματιστεί ένα pancake με διάμετρο περίπου 15 εκ.
  • Το αφήνουμε να ψηθεί εντελώς από την κάτω πλευρά, χωρίς να το κουνήσουμε, μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα και να εμφανιστούν αρκετές φυσαλίδες αέρα στην επάνω πλευρά.
  • Έπειτα με μια σπάτουλα το γυρνάμε κι από την άλλη.
  • Επαναλαμβάνουμε για όλο το μείγμα.
  • Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με μέλι, φρούτο (όπως μπανάνα) και κανέλα.
Cool Artisan