Ελληνικό, μελωμένο, δροσερό και πεντανόστιμο! Το παγωτό κανταΐφι θα γίνει η πιο αγαπημένη σου γεύση στις σπιτικές δημιουργίες. Δεν χρειάζεται παγωτομηχανή και ταιριάζει υπέροχα με γλυκά όπως ραβανί και πορτοκαλόπιτα.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
Για το σιρόπι- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 150 γρ. νερό
- 1 στικ κανέλα
- 1 αστεροειδής γλυκάνισος (προαιρετικά)
- 250 γρ. κανταΐφι
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 4 γρ. μαστίχα
- 4 γρ. μαχλέπι
- 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, κρύα
- 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)
- 200 γρ. γιαούρτι
Εκτέλεση
Για το σιρόπι- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι.
- Τα φέρνουμε σε σημείο βρασμού και βράζουμε για ένα λεπτό.
- Αφήνουμε το κατσαρολάκι στην άκρη να κρυώσει εντελώς το σιρόπι.
- Αφαιρούμε την κανέλα και τιν αστεροειδή γλυκάνισο
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160°C στον αέρα.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε το μισό βούτυρο σε ένα ταψάκι και με ένα πινέλο το αλοίφουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια.
- Γνέθουμε καλά το κανταΐφι να είναι αφράτο.
- Το απλώνουμε στο ταψί μας.
- Περιχύνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε όλη την επιφάνεια από το κανταΐφι.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 160°C για 60 λεπτά.
- Σε ένα γουδί (ή σε ένα blender) χτυπάμε τη μαστίχα με το μαχλέπι και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν άχνη.
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ την κρύα κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την άχνη από τη μαστίχα, το μαχλέπι και τη ζάχαρη.
- Χτυπάμε καλέ με μίξερ χειρός μέχρι να έχει υφή σαν σαντιγί.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το γιαούρτι και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Βγάζουμε το κανταΐφι από το φούρνο και όπως είναι καυτό το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα για να πιει το κανταΐφι όλο το σιρόπι και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σε ένα γυάλινο ή μεταλικό δοχείο, βάζουμε στην βάση τη μισή ποσότητα από το μείγμα του παγωτού.
- Προσθέτουμε από πάνω τη μισή ποσότητα από το σιροπιασμένο κανταΐφι.
- Επαλαμβάνουμε τη διαδικασία βάζοντας το υπόλοιπο παγωτό και το υπόλοιπο κανταΐφι.
- Παγώνουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.