search

Vegan κρέπες με 2 μόνο υλικά (gluten free)

Μια συνταγή για κρέπες που θα αλλάξει την κοσμοθεωρία σου για τη νοστιμιά του υγιεινού “street food”. Οι κρέπες που φτιάχνουμε σήμερα έχουν σαν βασικό υλικό την κόκκινη φακή, είναι vegan και δεν έχουν γλουτένη. Έχουν πρωτεϊνη και πολύ λίγες θερμίδες συγκριτικά με την κλασική συνταγή για κρέπες.

Τις γεμίζω με λαχανικά (ψητά ή ώμά) και δίνω γεύση με τις vegan σαλάτες από την Condito THE GREEN LINEΕίναι όλες: χωρίς αυγό και χωρίς γλουτένη. Είναι ιδανικές για vegans, vegetarians ή για όσους νηστεύουν, αλλά και για όλους όσους θέλουν να νιώθουν καλύτερα με τις διατροφικές τους επιλογές, χωρίς να στερούνται την απόλαυση και την ποικιλία των γεύσεων.

Θα τις βρεις σε 5 γεύσεις:

  • Μελιτζανοσαλάτα
  • Χούμους
  • Κηπουρού
  • Ρώσικη
  • Αγγουρέζα

Tip: Για πιο πλούσια γεύση μπορείς να αντικαταστήσεις στη συνταγή για τις κρέπες το νερό με φυτικό ρόφημα σόγιας. Επίσης μπορείς να προσθέσεις στο χυλό τα αγαπημένα σου μπαχαρικά όπως πάπρικα ή κουρκουμά, αλλά αυτό έγκειται στο προσωπικό γούστο του καθενός.

 

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 1 φλυτζάνι κόκκινες φακές
  • 2 φλυτζάνια νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και αφήνουμε να μουλιάσουν για 3 ώρες.
  • Μεταφέρουμε τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ και χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενή χυλό.
  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προαιρετικά μπορούμε να λαδώσουμε ελαφρώς την επιφάνεια του με λίγο ελαιόλαδο σε χαρτί κουζίνας.
  • Μόλις πάρει θερμοκρασία ρίχνουμε μία κουτάλα από το μείγμα στο τηγάνι και το απλώνουμε καλά με την κάτω πλευρά της κουτάλας
  • Μόλις πάρει χρώμα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.
  • Επαναλαμβάνουμε για όλη τη ζύμη. Τα υλικά αρκούν για περίπου 5 κρέπες.
  • Τέλος, γεμίζουμε κάθε κρέπα με υλικά της επιλογής μας και τις vegan σαλάτες από την Condito THE GREEN LINE
Cool Artisan