Είναι το ορεκτικό που πέφτει πρώτα το βλέμμα όταν ανοίγεις τον κατάλογο στην ταβέρνα. Είναι το πρώτο πιάτο που παραγγέλνεις χειμώνα – καλοκαίρι. Και βέβαια είναι ένα ορεκτικό που μπορείς να φτιάξεις πανεύκολα στο σπίτι σε 5 λεπτά και να το ψήσεις σε άλλα 20 λεπτά.
Tip: Και βέβαια στο σπίτι δεν το τηγανίζουμε. Το ψήνουμε στο φούρνο και γίνεται εξίσου τραγανό και νόστιμο.
Υλικά
- 1 φύλλο κρούστας
- 40 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 200 γρ. φέτα
- 1 κτσ σουσάμι
- 2 κτσ μέλι
Εκτέλεση
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σουσάμι μέχρι να πάρει ελαφρώς χρυσό χρώμα.
- Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας πάνω σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
- Βάζουμε στο κέντρο τη φέτα
- Λαδώνουμε καλά το φύλλο κρούστας με ένα πινέλο.
- Κλείνουμε τη φέτα σε φάκελο και λαδώνουμε ξανά.
- Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα, για 20 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο, μεταφέρουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με το μέλι και το υπόλοιπο σουσάμι.