search

Φέτα σε φύλλο κρούστας με μέλι και σουσάμι

Είναι το ορεκτικό που πέφτει πρώτα το βλέμμα όταν ανοίγεις τον κατάλογο στην ταβέρνα. Είναι το πρώτο πιάτο που παραγγέλνεις χειμώνα – καλοκαίρι. Και βέβαια είναι ένα ορεκτικό που μπορείς να φτιάξεις πανεύκολα στο σπίτι σε 5 λεπτά και να το ψήσεις σε άλλα 20 λεπτά.

Tip: Και βέβαια στο σπίτι δεν το τηγανίζουμε. Το ψήνουμε στο φούρνο και γίνεται εξίσου τραγανό και νόστιμο.



Υλικά

  • 1 φύλλο κρούστας
  • 40 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 200 γρ. φέτα
  • 1 κτσ σουσάμι
  • 2 κτσ μέλι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σουσάμι μέχρι να πάρει ελαφρώς χρυσό χρώμα.
  • Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας πάνω σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
  • Βάζουμε στο κέντρο τη φέτα
  • Λαδώνουμε καλά το φύλλο κρούστας με ένα πινέλο.
  • Κλείνουμε τη φέτα σε φάκελο και λαδώνουμε ξανά.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα, για 20 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο, μεταφέρουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με το μέλι και το υπόλοιπο σουσάμι.
Cool Artisan