Το κοκκινιστό μοσχαράκι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου παραδοσιακά φαγητά και για το λόγο αυτό είμαι πολύ σκληρός κριτής της γεύσης του. Η σάλτσα για μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας του COOK at HOME χωρίς συντηρητικά και χρωστικές, με έκανε να νιώσω ότι είναι Κυριακή κι έχω πάει για φαγητό στο σπίτι της γιαγιάς μου. Η πρώτη φορά που τη δοκίμασα ήταν μια μέρα που είχα μόνο 10 λεπτά να ασχοληθώ με την προετοιμασία του φαγητού και λαχταρούσα κάτι πολύ μαμαδίστικο και θρεπτικό. Από την πρώτη φορά εντυπωσιάστηκα όχι μόνο από τη γεύση αλλά και από το πόσο δεμένη ήταν η σάλτσα και πόσο ωραία μοσχοβόλισε όλο το σπίτι. Το COOK at HOME είναι επανάσταση στις σάλτσες μαγειρέματος γιατί φτιάχνεται από τα ίδια υλικά που θα έβαζα κι εγώ στην κατσαρόλα, αλλά τα έχει όλα έτοιμα σε ένα μπουκαλάκι. Και όταν το μαγειρέψεις θα δεις και τα κομμάτια καρότου κι ολόκληρο το μπαχάρι που είναι ανάμεσα στα συστατικά του.
Περιλαμβάνει 12 φυσικά συστατικά, και πιο συγκεκριμένα:
• τομάτα
• τοματοπολτός
• κρεμμύδι
• καρότο
• ελαιόλαδο
• κόκκινο κρασί
• καστανή ζάχαρη
• αλάτι
• σκόρδο
• μαύρο πιπέρι
• μπαχάρι
• εκχύλισμα μαγιάς
Tip: Τη σάλτσα μαγειρέματος για κοκινιστό μοσχαράκι COOK at Home την χρησιμοποίησα για να φτιάξω μακαρόνια με κιμά αλλά και παστίτσιο και το αποτέλεσμα ήταν μαγικό!
Δες εδώ το βίντεο:
Υλικά
- 50 ml ελαιόλαδο
- 800 γρ. μοσχάρι
- 3 κτσ αλεύρι
- 1 συσκευασία COOK at HOME
- νερό (όσο χωράει στη συσκευασία COOK at HOME
Εκτέλεση
- Περνάμε το μοσχάρι από το αλεύρι
- Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα COOK at HOME και νερό όσο χωράει στο μπουκάλι της συσκευασίας.
- Σιγομαγειρεύουμε για 2 ώρες
- Σερβίρουμε με πατάτες ή ρύζι