Απλά ανακατεύεις τα υλικά σε ένα μπολ και μετά στρώνεις σε ένα ταψί! Η πιο εύκολη και απολαυστική εκδοχή του αγαπημένου τιραμισού. Αντί για σαβαγιάρ, χρησιμοποίησα Caprice Παπαδοπούλου κι έδωσα μια νέα, σοκολατένια διάσταση σε συνδυασμό με πραλίνα από φιστίκι Αιγίνης.
Υλικά
- 500 γρ. Caprice Παπαδοπούλου
- 350 γρ. πραλίνα από φιστίκι Αιγίνης
- 500 γρ. μασκαρπόνε
- 100 ml γάλα
- 100 γρ. μέλι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μασκαρπόνε, την πραλίνα από φιστίκι Αιγίνης και ομογενοποιούμε.
- Προσθέτουμε το μέλι, το γάλα και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
- Σε ένα ταψάκι με διαστάσεις 15 εκ. x 20 εκ. βάζουμε στη βάση τα Caprice Παπαδοπούλου.
- Έπειτα, προσθέτουμε την μισή ποσότητα από την κρέμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) ή ένα κουτάλι.
- Έπειτα επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα Caprice Παπαδοπούλου και φτιάχνουμε ακόμα μια στρώση πάνω από την κρέμα.
- Τέλος, προσθέτουμε τα υπόλοιπα Caprice Παπαδοπούλου.
- Αφήνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να σφίξει καλά η κρέμα και να δέσουν οι στρώσεις.