search

Τιραμισού με φιστίκι και Caprice (5 υλικά)

Απλά ανακατεύεις τα υλικά σε ένα μπολ και μετά στρώνεις σε ένα ταψί!  Η πιο εύκολη και απολαυστική εκδοχή του αγαπημένου τιραμισού. Αντί για σαβαγιάρ, χρησιμοποίησα Caprice Παπαδοπούλου κι έδωσα μια νέα, σοκολατένια διάσταση σε συνδυασμό με πραλίνα από φιστίκι Αιγίνης.



Υλικά

  • 500 γρ. Caprice Παπαδοπούλου
  • 350 γρ. πραλίνα από φιστίκι Αιγίνης
  • 500 γρ. μασκαρπόνε
  • 100 ml γάλα
  • 100 γρ. μέλι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μασκαρπόνε, την πραλίνα από φιστίκι Αιγίνης και ομογενοποιούμε
  • Προσθέτουμε το μέλι, το γάλα και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
  • Σε ένα ταψάκι με διαστάσεις 15 εκ. x 20 εκ. βάζουμε στη βάση τα Caprice Παπαδοπούλου.
  • Έπειτα, προσθέτουμε την μισή ποσότητα από την κρέμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) ή ένα κουτάλι.
  • Έπειτα επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα Caprice Παπαδοπούλου και φτιάχνουμε ακόμα μια στρώση πάνω από την κρέμα.
  • Τέλος, προσθέτουμε τα υπόλοιπα Caprice Παπαδοπούλου.
  • Αφήνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να σφίξει καλά η κρέμα και να δέσουν οι στρώσεις.
Cool Artisan