Με 3 απλά λαχανικά: γλυκοπατάτα, καρότο και κρεμμύδι φτιάχνεις την πιο απλή συνταγή για πεντανόστιμη σούπα βελουτέ. Το μυστικό είναι ότι κόβω τα λαχανικά, τα μεταφέρω σε ταψί, προσθέτω Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Μίας Σοδειάς MOLON LAVE, από καρπό αποκλειστικά μιας σοδειάς και ψήνω στο φούρνο πριν μπουν στην κατσαρόλα. Έτσι δίνω στη σούπα μου τη γεύση του ξεροψημένου και τέλεια κρεμώδη υφή.
Το συγκεκριμένο ελαιόλαδο παράγεται στη Λακωνία, από τους ίδιους τους ελαιοκαλλιεργητές που συμμετέχουν στην ομάδα παραγωγών της MOLON LAVE.
Tip: Προσθέτω πάντα σε αυτή τη συνταγή και κουρκουμά για το χρώμα αλλά και τις ευεργετικές του ιδιότητες για να μετατρέψω τη σούπα μου σε μια “ασπίδα” για τα κρυώματα της εποχής.
Υλικά
- 2 γλυκοπατάτες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
- 3 καρότα, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
- 3 κρεμμύδια λευκά ξερά, κομμένα σε τέταρτα
- 1 κτγ κουρκουμά
- 80 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Μίας Σοδειάς MOLON LAVE, από καρπό αποκλειστικά μιας σοδειάς
- 1 κτγ πάπρικα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 λίτρο νερό
- 400 ml γάλα
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 100 γρ. κρουτόν
- 20 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Μίας Σοδειάς MOLON LAVE
- 30 γρ. ηλιόσπορο
Εκτέλεση
- Καλύπτω με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί.
- Προσθέτω τα λαχανικά, κομμένα σε φέτες
- Γαρνίρω με Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Μίας Σοδειάς MOLON LAVE
- Προσθέτω τον κουρκουμά, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι κι ανακατεύω.
- Ψήνω στους 180°C για 45-50 λεπτά
- Μεταφέρω σε μια κατσαρόλα και προσθέτω το νερό και το γάλα.
- Μόλις πάρει μια βράση ομογενοποιώ με ραβδομπλέντερ.
- Σερβίρω σε πιάτα και γαρνίρω με γιαούρτι, κρουτόν, λίγο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Μίας Σοδειάς MOLON LAVE και ηλιόσπορο.