Τα μήλα και η σοκολάτα ερωτεύονται σε ένα υγρό “κέικ” απολαυστικό σε κάθε ώρα της μέρας.
Υλικά
- 400 γρ. σοκολάτα, 60% κακάο
- 160 γρ. βούτυρο, μαλακό
- 7 αβγά
- 250 γρ. αλεύρι, μαλακό κοσκινισμένο
- 160 γρ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 2 κόκκινα μήλα
- λίγο βούτυρο και λίγο κακάο για τη φορμα
Εκτέλεση
- Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα.
- Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε μπεν μαρί με το βούτυρο.
- Όταν λιώσουν προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας με ένα αυγοδάρτη.
- Προσθέτουμε ένα - ένα τα αβγά και ανακατεύουμε πολύ καλά για να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ρίχνουμε τις βανίλιες και τέλος, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι. Απαλά διπλώνουμε με μια μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης).
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κομμάτια.
- Προσθέτουμε τα μήλα και αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C, στις αντιστάσεις. Αφήνουμε να κάψει καλά. Μόλις σβήσει η λυχνία, δείγμα ότι έφτασε στους 250°C, τότε βάζουμε τη φόρμα στην κάτω σχάρα. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε την φόρμα μέσα για 15′ χωρίς να ανοιγοκλείνουμε.
- Βγάζουμε το γλυκό και αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει καλά πριν το κόψουμε.