search

Μηλόπιτα Γιαουρτιού, Χωρίς Αλεύρι, Χωρίς Ζάχαρη

Ένα γλυκό  ιδανικό για όσους θέλουν  ένα ισορροπημένο και υγιεινό σνακ ή επιδόρπιο, που προσφέρει ταυτόχρονα γεύση και θρεπτική αξία.

Τα μήλα, γνωστά για τις βιταμίνες και τις φυτικές τους ίνες, προσφέρουν μια γλυκιά βάση. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Σε συνδυασμό με το γιαούρτι, που είναι πηγή πρωτεϊνών και προβιοτικών, το γλυκό αυτό γίνεται ακόμα πιο θρεπτικό. Το γιαούρτι δίνει μια κρεμώδη υφή που δένει τέλεια με τα μελωμένα μήλα. Το μέλι, τέλος, προσθέτει μια φυσική γλυκύτητα και πλούσια γεύση χωρίς να βάλουμε καθόλου επεξεργασμένη ζάχαρη.

Δες εδώ το βίντεο:



Υλικά

  • 3 μήλα (κόκκινα)
  • 1 κτσ κορν φλάουρ
  • 1 κτσ μέλι
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 2 αυγά
  • 1 κτσ κανέλα

Εκτέλεση

  • Ξεφλουδίζουμε τρία μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  • Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε κορν φλάουρ και μέλι.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τα αυγά και χτυπάμε καλά.
  • Προσθέτουμε το μείγμα των μήλων στο μίγμα του γιαουρτιού.
  • Προσθέτουμε κανέλα.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε σε ταψί ή τσέρκι με διάμετρο 15 εκ.
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο .
  • Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 5ο λεπτά και τα τελευταία 10 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
  • Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε.
Cool Artisan