Αν ψάχνεις ένα γλυκό σνακ που να είναι υγιεινό, χορταστικό και γεμάτο γεύση, αυτά τα μάφινς γιαουρτιού με αλεύρι ολικής είναι ό,τι πρέπει! Είναι αφράτα, αρωματικά και ιδανικά για κάθε στιγμή της ημέρας, είτε θέλεις ένα θρεπτικό πρωινό είτε ένα γλυκό χωρίς ενοχές.
Το στραγγιστό γιαούρτι και το μέλι τα κάνουν υγρά και γευστικά, ενώ το ξύσμα πορτοκαλιού και η κανέλα τους δίνουν ένα υπέροχο άρωμα. Η ολική άλεση του αλευριού προσθέτει φυτικές ίνες, κάνοντάς τα πιο χορταστικά, και οι σταγόνες σοκολάτας δίνουν τη γλυκιά πινελιά που όλοι αγαπάμε.
Νέος Διαγωνισμός: Κέρδισε airfryer και προϊόντα Almito
Διατροφική Ανάλυση (ανά 1 μάφιν, περίπου 80 γρ.)
- Θερμίδες: ~230 kcal
- Πρωτεΐνες: ~5 γρ.
- Υδατάνθρακες: ~30 γρ.
- Λίπη: ~10 γρ.
- Εδώδιμες Ίνες: ~2 γρ.
Υλικά
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 150 γρ. γάλα
- 1 αυγό μεγάλο ελαφρά χτυπημένο
- 150 γρ. μέλι
- 1 πορτοκάλι (μόνο ξύσμα)
- 1 κτγ κανέλα
- 125 γρ. βούτυρο λιωμένο και χλιαρό
- 260 γρ. αλεύρι ολικής
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 60 γρ. σταγόνες σοκολάτας
- 40 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
- Βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το γάλα, το αυγό, το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το γαρύφαλλο
- Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο ενώ ανακατεύουμε με αυγοδάρτη μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς.
- Προσθέτουμε το αλεύρι ολικής και το μπέικιν πάουντερ.
- Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύουμε καλά.
- Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε 10 - 12 φόρμες σιλικόνης
- Γαρνίρουμε με σταγόνες σοκολάτας.
- Ψήνουμε στο airfryer στους 160°C για 16-18 λεπτά.