Προσέχεις της διατροφή σου και ψάχνεις συνταγές για χορταστικά γεύματα που δεν θα επιβαρύνουν τη διατροφή σου με πολλά λιπαρά; Σου έχω την τέλεια συνταγή για κριθαράκι ολικής άλεσης με πολλά λαχανικά, σοταρισμένο κοτόπουλο και ανθότυρο στο τελείωμα.
Η συνταγή επιδέχεται πολλών παραλλαγών σε λαχανικά (μπορείς να βάλεις ό,τι σου αρέσει) αρκεί να είναι αρκετά καλά ψιλοκομμένα και μην βγάλουν πολλά υγρά στο πιάτο. Το καλό είναι ό,τι για να κάνεις τη συνταγή θα λερώσεις μόνο ένα τηγάνι και θα έχεις έτοιμο φαγητό σε λιγότερο από 20 λεπτά.
Δες εδώ το βίντεο
Διάβασε Επίσης:
-
OI ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΟΥΖΙΝΟΜΗΧΑΝΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΚΠΤΩΣΗ)
-
10 DESIGN ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΟΜΟΡΦΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΟΥ
-
ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ: ΤΑ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΑ BLENDER ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (PLUS TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ ΣΩΣΤΑ)
-
ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ: ΟΙ 4 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΕΣ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ
-
10 ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΑΠΟ 22 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ ΣΟΥ
Υλικά
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 φιλέτο κοτόπουλο (περίπου 500 γρ)
- 1 φλιτζάνι κριθαράκι ολικής άλεσης
- 2 καρότα (κομμένα σε μικρά κυβάκια)
- 1 κολοκύθι (κομμένο σε μικρά κυβάκια)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
- 1 λάιμ (ή λεμόνι)
- 30 γρ πράσινες ελιές φιλεταρισμένες
- 1 κτγ ρίγανη ξερή
- 1 κτγ δυόσμο ξερό
- 1 κύβο λαχανικών
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 γρ ανθότυρο
Εκτέλεση
- Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα φαρδύ τηγάνι
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει
- Προσθέρουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια (μπουκιές) και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές
- Μόλις ψηθεί και πάρει χρώμα το μεταφέρουμε (μαζί με το κρεμμύδι) σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη
- Επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι. Το ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να γυαλίσει από όλες τις πλευρές
- Προσθέτουμε μέσα το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα καρότα, το κολοκύθι, τα μπαχαρικά, τα ξερά μυρωδικά, τον κύβο, το ξύσμο και το χυμό από το λάιμ και ανακατεύουμε.
- Έπειτα προσθέτουμε μια κούπα νερό και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε και το σοταρισμένο κοτόπουλο και ανακατεύουμε ξανά.
- Χαμηλώνουμε την ένταση και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 5-6 λεπτά. Σε αυτό το σημείο ίσως να φαίνεται ότι το κριθαράκι είναι ακόμα al dente αλλά όσο είναι ζεστό μαλακώνει. Αν προσθέσουμε κι άλλο νερό θα λασπώσει.
- Σερβίρουμε στα πιάτα και γαρνίρουμε με ανθότυρο και ελιές.