search

Ιταλικά παξιμάδια αμυγδάλου

Μια συνταγή εμπνευσμένη από τα ιταλικά διπλοφουρνιστά παξιμαδάκια αμυγδάλου ή αλλιώς biscotti ή cantucci που την έχω απλοποιήσει κρατώντας τη γεύση αλλά κάνοντας τη διαδικασία τόσο απλή όσο ένα μόνο ανακάτεμα σε ένα μόνο μπολ, χωρίς μίξερ.

Το Βιτάμ είναι το διαχρονικό μυστικό που δίνει όλη τη γεύση και το άρωμα στα γλυκά, σε μπισκότα και κέικ. Σε συνδυασμό με το μέλι και τα αμύγδαλα φτιάχνει τα πιο μοσχοβολιστά μπισκότα. Έχουμε μεγαλώσει άλλωστε με τις συνταγές του. Κάποια πράγματα παραμένουν αναλλοίωτα, δημιουργώντας αξίες που αντέχουν στο χρόνο. Όπως η μυρωδιά που βγαίνει από τον φούρνο όταν ψήνουμε  σπιτικό κέικ ή κουλουράκια.

 

Δες εδώ το βίντεο:



Υλικά

  • 420 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 7 γρ. baking powder
  • 60 γρ. Βιτάμ
  • 200 γρ. μέλι
  • 2 αυγά
  • 120 γρ. λευκό αμύγδαλο

Εκτέλεση

  • Ζυγίζουμε το Βιτάμ και το λιώνουμε σε κατσαρολάκι ή στο φούρνο μικροκυμάτων σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  • Προσθέτουμε το baking powder, το λιωμένο Βιτάμ, τα αυγά, το μέλι και το λευκό αμύγδαλο.
  • Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
  • Πλάθουμε σε 4 μακρόστενα μπαστούνια.
  • Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 15-20 λεπτά
  • Βγάζουμε τα μπαστούνια από το φούρνο.
  • Τα κόβουμε σε φέτες
  • Τα ψήνουμε ξανά για άλλα 10 λεπτά στους 180°C
  • Αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχεί0 για έως και 15 μέρες.
Cool Artisan