search

Μηλόπιτα κέικ με βρώμη, μέλι κι ελαιόλαδο

Η μηλόπιτα κέικ με βρώμη, μέλι και ελαιόλαδο είναι μια υγιεινή και νόστιμη εκδοχή της κλασικής μηλόπιτας, ιδανική για όσους αναζητούν γλυκά με λιγότερες θερμίδες και περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Το ελαιόλαδο αντικαθιστά το βούτυρο, προσφέροντας υγιή λιπαρά, ενώ το μέλι χαρίζει φυσική γλυκύτητα, εξαφανίζοντας την ανάγκη για επεξεργασμένη ζάχαρη.

Η βρώμη, πλούσια σε φυτικές ίνες, δίνει στο κέικ μια πιο πυκνή υφή και το κάνει πιο χορταστικό. Τα μήλα, με την γλυκιά γεύση τους, δένουν τέλεια με τα υπόλοιπα υλικά, προσφέροντας υγρασία και πλούσια γεύση σε κάθε μπουκιά. Επίσης, είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Tip: Μπορείς να χτυπήσεις βρώμη στο μπλέντερ να γίνει αλεύρι κι έπειτα να το κοσκινίσεις.

Δες εδώ το βίντεο:



Υλικά

  • 3 αυγά
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 170 γρ, μέλι
  • 350 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 1 κτγ baking powder
  • 2 κτγ κανέλα
  • 120 ml νερό
  • 5 κόκκινα μήλα (κομμένα σε μικρά κυβάκια)
  • 100 γρ καρύδι (χοντροκομμένα)

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά με το μέλι και το ελαιόλαδο.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι βρώμης και το προσθέτουμε στο μπολ
  • Προσθέτουμε κανέλα, baking powder, το νερό κι ομογενοποιούμε
  • Κόβουμε τα μήλα σε μικρά κυβάκια (με τη φλούδα)
  • Τα προσθέτουμε στο μπολ.
  • Προσθέτουμε και τη μισή ποσότητα από τα χοντροσπασμένα καρύδια κι ομογενοποιούμε.
  • Μεταφέρουμε σε ταψί με διαστάσεις 35 x 30 cm που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ισιώνουμε την επιφάνεια και προσθέτουμε τα υπόλοιπα καρύδια.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 40 λεπτά στους 180°C
  • Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, κόβουμε κι απολαμβάνουμε.
Cool Artisan