search

Φλωρεντίνες Αμυγδάλου (χωρίς ζάχαρη)

Αμύγδαλο, ασπράδι και μέλι είναι τα 3 βασικά υλικά που δίνουν ένα πολύ θρεπτικό, γλυκό σνακ. Μπορείς να προσθέσεις κι εκχύλισμα βανίλιας αν σε “ενοχλεί” η μυρωδιά από το ασπράδι αλλά προσωπικά δεν την καταλαβαίνω καθόλου.

Είναι ένα γλυκό που συνδυάζει εξαιρετικά θρεπτικά συστατικά. Τα αμύγδαλα αποτελούν πλούσια πηγή υγιεινών λιπαρών οξέων, πρωτεϊνών, φυτικών ινών, καθώς και βιταμίνης Ε, η οποία λειτουργεί ως ισχυρό αντιοξειδωτικό και συμβάλλει στην υγεία του δέρματος και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Το μέλι, από την άλλη, προσφέρει φυσικά σάκχαρα, τα οποία παρέχουν ενέργεια στον οργανισμό, ενώ περιέχει αντιοξειδωτικά, όπως τα φλαβονοειδή, που προάγουν την καλή υγεία της καρδιάς.  Παράλληλα, το μέλι είναι πιο υγιεινή επιλογή από τη ζάχαρη λόγω του χαμηλότερου γλυκαιμικού δείκτη του. Το ασπράδι αυγού παρέχει υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη και είναι χαμηλό σε θερμίδες και λιπαρά.



Υλικά

  • 1 αυγό (μόνο ασπράδι)
  • 50 γρ. μέλι
  • 200 γρ. φιλέ αμυγδάλου
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. κουβερτούρα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ
  • Ανακατεύουμε καλά
  • Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί
  • Με ένα κουτάλι σχηματίζουμε 12 φλωρεντίνες
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 12-15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  • Βγάζουμε από το φούρνο κι αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Μόλις κρυώσουν περνάμε προαιρετικά τη βάση τους από λιωμένη κουβερτούρα κι αφήνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί μέχρι να σταθεροποιηθούν.
Cool Artisan