Η σπιτική, υγιεινή παραλλαγή ενός πολύ αγαπημένου ανατολίτικου street food. Θα σου πάρει 10 λεπτά να τα ετοιμάσεις κι άλλα 10 λεπτά να τα ψήσεις.
Tip: Μπορείς πάντα να προσαρμόσεις τα μπαχαρικά στα δικά σου γευστικά κριτήρια δίνοντας όσο πικάντικη γεύση θες.
Δες εδώ το βίντεο:
Υλικά
- 500 γρ. κιμά κοτόπουλο
- 200 γρ. γραβιέρα ή κίτρινο τυρί light
- 60 γρ. βρώμη
- 1 αυγό
- 1 κτγ πάπρικα γλυκιά
- 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
- 1/2 κτγ μπούκοβο
- 1/4 κτγ κύμινο
- 1/4 κτγ κουρκουμά
- 1/2 κτγ σκόνη σκόρδο
- 1/2 κτγ ρίγανη ξερό
- 1/2 κτγ Θυμάρι ξερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ και χτυπάμε καλά.
- Μεταφέρουμε σε μια επιφάνεια στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και χωρίζουμε σε 8-10 ίσα μέρη
- Πλάθουμε τα κεμπάπ
- Ψήνουμε σε τηγάνι, barbeque, φούρνο ή airfryer μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Απολαμβάνουμε ζεστά.