Η σημερινή συνταγή είναι άκρως γιορτινή και ιδανική για να φέρεις το πνεύμα των Χριστουγέννων στο σπίτι!
Εγώ έφτιαξα μπισκότα – δέντρα αλλά εσύ μπορείς να αφήσεις ελεύθερη τη φαντασία σου και να φτιάξεις ό,τι σχήμα σε ό,τι χρώμα θες. Μπορεί να φαίνεται δύσκολο αλλά η συνταγή είναι πραγματικά εύκολη, με μόλις 5 υλικά.
Διάβασε Επίσης
Υλικά
Για τα μπισκότα- 100g ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 100g ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό ελευθέρας βοσκής, ελαφρώς χτυπημένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 275g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 400g ζάχαρη άχνη
- 3-4 κουταλιές της σούπας νερό
- 2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής
- ζαχαρωτά για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.
- Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί σε ένα μπολ μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο.
- Χτυπάμε το εκχύλισμα βανίλιας με το αυγό μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα
- Προσθέτουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
- Είναι σημαντικό να αφήσεις τη ζύμη για μια ώρα στο ψυγείο να δέσει καλά.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια σε πάχος 1 εκατοστού.
- Χρησιμοποιώντας κουπάτ ή ένα ποτήρι, κόβουμε τη ζύμη σε μπισκότα και τα μεταφέρουμε στο ταψί με τη λαδόκολλα.
- Αν θέλεις να τα κρεμάσεις στο δέντρο, κάνεις προσεκτικά μια τρύπα στην κορυφή του μπισκότου χρησιμοποιώντας ένα καλαμάκι.
- Ψήνουμε τα μπισκότα για 8-10λεπτά και στη συνέχεια τα αφήνουμε να ξεκουραστούν και να σκληρύνουν για 5 λεπτά.
- Για το γλάσο, κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύεουμε με το νερό νερό για να φτιάξουμε ένα λείο μείγμα.
- Προσθέτουμετο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε
- Απλώνουμε προσεκτικά το icing πάνω στα μπισκότα, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι (ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής) και πασπαλίζουμε τα ζαχαρωτά από πάνω.
- Τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να σκληρύνει το γλάσο και να κολλήσουν τα ζαχαρωτά επάνω.