search

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΙΤΑΛΙΚΟ ΖΥΜΑΡΙ

Δεν υπάρχει καλύτερο από το να φτιάχνω την δική μου πίτσα και να καλώ τους φίλους μου στο σπίτι, ξέροντας πως την έχω φτιάξει μόνος μου και με αγάπη.
Για ταινία, για ποδόσφαιρο, για κουβέντα, η πίτσα πάντα με βγάζει ασπροπρόσωπο όταν έχω κόσμο στο σπίτι!


Υλικά

Για την ζύμη
  • 500 gr αλεύρι σκληρό (για ψωμί)
  • 3,5 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. αλάτι
  • 4 γρ. ξερή μαγιά
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 300 ml χλιαρό νερό
Για το topping
  • 80 ml σάλτσα ντομάτας
  • 50 γρ. φέτα ΔΩΔΩΝΗ
  • 150 γρ τυρί τριμμένο ΔΩΔΩΝΗ ΤουΤοστ
  • 5 ντοματίνια
  • 1/2 πιπεριά πράσινη (κομμένη σε λεπτές φέτες)
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη (κομμένη σε λεπτές φέτες)
  • 80 γρ. σύγκλινο σε κυβάκια

Εκτέλεση

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
  • Στο μίξερ ή με το χέρι, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από το αλεύρι. Αφήνουμε τα μείγμα για μισή ώρα προκειμένου να τραφεί η μαγιά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε. Κάνουμε μια μπαλίτσα, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε μισή ώρα σε ζεστό μέρος, να φουσκώσει σε ένα μπολ που έχουμε καλύψει με βαμβακερή πετσέτα.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε άλλη μισή ώρα να φουσκώσουν.
Εκτέλεση
  • Μόλις ανοίξουμε την πίτσα βάζουμε πάνω τη σάλτσα ντομάτας.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το τριμμένο τυρί  και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Τελειώνουμε το υπόλοιπο μισό τριμμένο τυρί ΔΩΔΩΝΗ ΤουΤοστ.
  • Ψήνουμε για 10-12 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
*Tip: H πίτσα θέλει λίγο ψήσιμο σε πολύ καυτό φούρνο. Για να ενισχύσουμε τη θερμοκρασία, μπορούμε να αφήσουμε το ταψί να κάψει καλά, πριν βάλουμε την πίτσα.
Cool Artisan