search

Σήμερα φτιάχνω super, διπλά σοκολατένια muffins και καλό θα ήταν να φτιάξεις την διπλή δόση όταν τα δοκιμάσεις, γιατί θα εξαφανιστούν αμέσως!



Υλικά

Για τα muffins
  • 175 γρ. βούτυρο
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 4 κ.σ. γάλα 3,5% λιπαρά
  • 110 γρ. μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτα περίπου 0.5 εκ.
  • 110 γρ. σοκολάτα γάλακτος,  κομμένη σε κομμάτα περίπου 0.5 εκ.
Για την κρέμα σοκολάτας
  • 400 γρ. κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Για τα muffins
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C βαθμούς, στον ανεμιστήρα.
  • Στο ειδικό ταψάκι για muffins, βάζουμε 12 χάρτινες φόρμες ψησίματος στις θήκες για τα muffins.
  • Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ, με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να γίνει ανοιχτόχρωμο και να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι (από τα 175 γραμμάτια) και συνεχίζουμε το χτύπημα στο μιξερ.
  • Προσθέτουμε τα αυγά, ένα - ένα, και χτυπάμε καλά το κάθε αυγό μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα, πριν προσθέσουμε το επόμενο.
  • Κοσκινίζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το κακάο και το baking powder σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το γάλα, το κοσκινισμένο αλεύρι και τα κομμάτια σοκολάτια στο μείγμα που έχουμε χτυπήσει τα αυγά και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα, «διπλώνοντας» το μείγμα.
  • Μοιράζουμε το μείγμα στις 12 φόρμες ψησίματος στο ταψάκι για τα muffins.
  • Ψήνουμε για 2-15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να αποκτήσουν μια ωραία κρούστα από πάνω.
  • Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να σταθούν. Αφαιρούμε τα muffins από το ειδικό σκεύος και τα αφήνουμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Για την κρέμα σοκολάτας
  • Σπάμε την κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας σε μικρά κομάτια με τα χέρια και την βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη.
  • Βάζουμε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 ½ λεπτά στα 800 watts.
  • Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο μικροκυμάτων, αφαιρούμε την μεμβράνη και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Το ξανασκεπάζουμε με μια διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη να σταθεί.
Όταν πια έχουν κρυώσει «στολίζουμε» τα muffins με το σοκολατένιο frosting!
Cool Artisan