Τα κεράσια μας χαρίζουν τώρα την πιο γλυκιά τους γεύση και είναι η καλύτερη περίοδος για να μπεις στην κουζίνα και να δημιουργήσεις απολαυστικά γλυκά με το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού. Πάμε να φτιάξουμε ένα crumble με βάση σαν κέικ, γέμιση από φρέσκα, γλυκά κεράσια και τραγανό “καπάκι” από βρώμη.
Διάβασε επίσης
- 7 αποδοτικά (και οικονομικά) μίξερ χειρός για τις μαγειρικές σου δημιουργίες
- Έρευνα αγοράς: 8 κουζινομηχανές για κάθε σου συνταγή σε πολύ καλή έκπτωση
- 8 ηλεκτρικοί αποχυμωτές έως 50 ευρώ για σπιτικούς χυμούς
- 8 ατμομάγειρες σε έκπτωση για υγιεινά και οικονομικά μαγειρέματα
- Οι 10 καλύτερες μηχανές Espresso που θα δώσουν άρωμα στον απογευματινό καφέ
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
Για τη βάση- 100 γρ. λάδι καρύδας
- 120 γρ. ζάχαρη καρύδας
- 2 αυγά
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 450 γρ. κεράσια
- 2 κτσ ζάχαρη
- 1 κτσ χυμό λεμόνι
- 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. λάδι καρύδας
- 50 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. βρώμη
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Για τη βάση-
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αυγά και το λάδι καρύδας.
-
Χτυπάμε καλά με ένα αυγοδάρτη.
-
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι και χτυπάμε καλά.
-
Στρώνουμε με λαδόκολλα τη βάση ενός πυρέξ 17 x 30 εκ.
-
Απλώνουμε τη ζύμη στη βάση του ταψιού και μετά φέρουμε στο ψυγείο.
Για τη γέμιση
-
Καθαρίζουμε τα κεράσια από τα κουκούτσια
-
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα κεράσια, τη ζάχαρη και το χυμό λεμόνι.
-
Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε πάνω από τη βάση της ζύμης.
Για το crumble
-
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ
-
Απλωνουμε καλά πάνω από τα κεράσια.
-
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά
-
Έπειτα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
-
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.