Με 4 μόνο υλικά φτιάχνεις πεντανόστιμο παγωτό γιαούρτι, με ή χωρίς παγωτομηχανή! Εγώ προσθέτω και γλυκό του κουταλιού βύσσινο που το κάνει έξτρα απολαυστικό και με ταξιδεύει πίσω στο χρόνο.
Η διαδικασία είναι πολύ απλή εάν έχεις παγωτομηχανή! Απλά χτυπάς τα υλικά και ακολουθείς τις οδηγίες της συσκευής. Εάν δεν έχεις παγωτομηχανή το μεταφέρεις σε ένα μεταλλικό ή γυάλινο σκεύος στην κατάψυξη και το χτυπάς ανά μισή ώρα με μίξερ χειρός για 6 φορές.
Διάβασε επίσης
- 7 αποδοτικά (και οικονομικά) μίξερ χειρός για τις μαγειρικές σου δημιουργίες
- Έρευνα αγοράς: 8 κουζινομηχανές για κάθε σου συνταγή σε πολύ καλή έκπτωση
- 8 ηλεκτρικοί αποχυμωτές έως 50 ευρώ για σπιτικούς χυμούς
- 8 ατμομάγειρες σε έκπτωση για υγιεινά και οικονομικά μαγειρέματα
- Οι 10 καλύτερες μηχανές Espresso που θα δώσουν άρωμα στον απογευματινό καφέ
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 450 γρ. γιαούρτι (10% λιπαρά)
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος (35%-36% λιπαρά)
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 100 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο (σουρωμένο από το σιρόπι)
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη.
- Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές αφράτο μείγμα.
- Προσθέτουμε τα βύσσινα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
- Το τοποθετούμε στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης.
- Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή, το τοποθετούμε σε ένα μεταλλικό ή γυάλινο σκεύος στην κατάψυξη και το χτυπάμε ανά μισή ώρα με μίξερ χειρός για 6 φορές.