Το καλοκαίρι ζητά ελαφριά, δροσερά μαγειρέματα! Σήμερα μπαίνω στην κουζίνα και φτιάχνω μια σαλάτα που μπορεί να σταθεί σαν κυρίως γεύμα.
Η φρεσκοκομμένη Ιταλική σαλάτα του Μπάρμπα Στάθη ντύνεται με ένα πεντανόστιμο και πολύ απλό ντρέσιν, φράουλες, κουκουνάρι και σπιτικά κρουτόν. Το καλύτερο σημείο της σαλάτας όμως δεν είναι άλλο από τα τρουφάκια φέτας με γιαούρτι που φτιάχνονται σε ελάχιστο χρόνο
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
Για το ντρέσιν- 80 ml φυτικό ρόφημα σόγιας
- 80 ml ηλιέλαιο
- 1 κτσ μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γρ φέτα βαρελίσια
- 50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 50 γρ. φουντούκια
- 1 συσκευασία Ιταλική σαλάτα Μπαρμπα Στάθης
- 6-7 φράουλες κομμένες σε φέτες
- 2 φέτες χωριάτικο, προζυμένιο ψωμί
- 1 μικρό ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
- 30 γρ. κουκουνάρι
Εκτέλεση
Προετοιμασία- Κόβουμε το χωριάτικο ψωμί σε κυβάκια ενός εκατοστού και μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι πάνω από το ψωμί
- Βαζουμε στο ίδιο ταψί και τα φουντούκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά
- Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου
- Χτυπάμε τα φουντούκια στο μπλέντερ μέχρι να έχει χοντροσπασμένα και τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο
- Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπλέντερ
- Χτυπάμε καλά για 5 λεπτά
- Μεταφέρουμε σε ένα γυάλινο βάζο και βάζουμε στο ψυγείο να δέσει για 3-4 ώρες
- Βάζουμε σε ένα μπολ τη φέτα με το γιαούρτι.
- Χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα
- Πλάθουμε το μείγμα σε τρουφάκια και τα ρολάρουμε στο χοντροσπασμένο φουντούκι.
- Συνολικά φτιάχνουμε 5 τρουφάκια
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ την πράσινη σαλάτα Ιταλική Μπάρμπα Στάθης
- Προσθέτουμε το ντρέσιν, τα κρουτόν, τις φράουλες, το κουκουνάρι, τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε σε μια σαλατιέρα και γαρνίρουμε με τα τρουφάκια φέτας.