search

ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ

Σήμερα στήνουμε μια τούρτα για τους πραγματικούς λάτρεις της σοκολάτας. Η συνταγή δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις και ικανότητες, και στήνεται σε σχετικά λίγο χρόνο. Ακόμα και το παντεσπάνι φτιάχνεται σε λιγότερο από 10 λεπτά.

Είναι ακόμα πιο νόστιμη την επόμενη μέρα και βέβαια είναι τέλεια για κάθε πάρτι γενεθλίων!

Διάβασε Επίσης:



Υλικά

Για το παντεσπάνι
  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. κακάο
  • 5 αυγά
  • 125 γρ. ζάχαρη
Για τη γκανάς
  • 500 γρ κρέμα γάλακτος
  • 500 γρ. κουβερτούρα
Για το σιρόπι
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ.νερό
  • 50 γρ μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση

  • Προετοιμάζουμε ένα τσέρκι με αποσπώμενα τοιχώματα με διάμετρο 24 εκ. Το βουτυρώνουμε και το αλευρώνουμε καλά
  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα, εώς ότου αφράτεψουν καλά και ασπρίσουν.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο σε ένα μπολ και τα ρίχνουμε στα αυγά ανακατεύοντας τακτικά με σπάτουλα σιλικόνης
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο τσέρκι που έχουμε ετοιμάσει και στη συνέχεια ψήνουμε στους 170°C για 25-30 λεπτά
  • Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Είναι προτιμότερο να το έχουμε προετοιμάσει από την προηγούμενη μέρα.
  • Κόβουμε σε 3 ισόπαχες φέτες για να έχουμε τα παντεσπάνια της τούρτας μας.
Για την Γκανάς
  • Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι.
  • Λίγο πριν βράσειαδειάζουμε την κρέμα πάνω από τη σοκολάτα.
  • Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για ένα λεπτό και στη συνέχεια ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης
Για το σιρόπι
  • Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 3 λεπτά
  • Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς
Συναρμολόγηση
  • Ακουμπάμε το τσέρκι σε μια τουρτιέρα ή πιατέλα
  • Βάζουμε μέσα το πρώτο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε με ένα πινέλο, απλώνουμε τη μισή μαρμελάδα φράουλα και από πάνω βάζουμε το 1/3 της γκανάς
  • Σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά για να σταθεροποιηθεί
  • Στη συνέχεια καλύπτουμε το 2ο παντεσπάνι με το 2ο 1/3 της γκανάς, την υπόλοιπη μαρμελάδα, προσθέτουμε το τρίτο παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε.
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια και το πλάι της τούρτας με την υπόλοιπη γκανάς.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή καλύτερα για μια ολόκληρη νύχτα και έπειτα σερβίρουμε.
Cool Artisan