search

Μπισκότα γεμιστά με “salted caramel” – Χωρίς Ζάχαρη (4 υλικά)

Χτυπώντας κρέμα καρύδας με χουρμάδες στο blender δημιουργείς ένα απολαυστικό κρεμωδες μείγμα που έχει το χρώμα, την υφή και τη γεύση της καραμέλας.

Tip 1: Χρησιμοποιούμε κρέμα καρύδας και όχι γάλα καρύδας για να πετύχουμε την καραμέλα. Θα τη βρεις σε όλα τα supermarket στο ράφι με τα ασιατικά προϊόντα.


Υλικά

  • 200 γρ. κρέμα καρύδας
  • 300 γρ. χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι)
  • 1/2 κτγ αλάτι
Για το στήσιμο
  • 30 μπισκότα τύπου digestive
  • 400 γρ. κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε σε καυτό νερό τους χουρμάδες για 30 λεπτά.
  • Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τους χουρμάδες, την κρέμα καρύδας και το αλάτι.
  • Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
  • Μεταφέρουμε σε φόρμα σιλικόνης για μάφιν. Το μίγμα βγάζει περίπου 15 κομμάτια.
  • Παγώνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.
Για το στήσιμο
  • Βάζουμε κάθε κομμάτι "καραμέλας" ανάμεσα σε δύο μπισκότα.
  • Βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα να καλυφθεί ολόκληρο.
  • Αφήνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 30 λεπτά να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και σερβίρουμε.
Cool Artisan