Χτυπώντας κρέμα καρύδας με χουρμάδες στο blender δημιουργείς ένα απολαυστικό κρεμωδες μείγμα που έχει το χρώμα, την υφή και τη γεύση της καραμέλας.
Tip 1: Χρησιμοποιούμε κρέμα καρύδας και όχι γάλα καρύδας για να πετύχουμε την καραμέλα. Θα τη βρεις σε όλα τα supermarket στο ράφι με τα ασιατικά προϊόντα.
Υλικά
- 200 γρ. κρέμα καρύδας
-
300 γρ. χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι)
- 1/2 κτγ αλάτι
- 30 μπισκότα τύπου digestive
- 400 γρ. κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε σε καυτό νερό τους χουρμάδες για 30 λεπτά.
- Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τους χουρμάδες, την κρέμα καρύδας και το αλάτι.
- Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
- Μεταφέρουμε σε φόρμα σιλικόνης για μάφιν. Το μίγμα βγάζει περίπου 15 κομμάτια.
- Παγώνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Βάζουμε κάθε κομμάτι "καραμέλας" ανάμεσα σε δύο μπισκότα.
- Βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα να καλυφθεί ολόκληρο.
- Αφήνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 30 λεπτά να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και σερβίρουμε.