search

ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Το πιο εύκολο, γρήγορο σνακ για να έχεις έτοιμο πρωινό όλη την εβδομάδα. Απλά λιώνεις τη σοκολάτα, ανακατεύεις με το Μακεδονικό Ταχίνι και το μέλι και δημιουργείς ένα σνακ που θα σου δώσει ενέργεια για όλη τη μέρα.

Ένα super food ευεργετικό για το οργανισμό σου, το ταχίνι είναι η πιο νόστιμη επιλογή για να ξεκινήσεις σωστά τη μέρα σου. Είναι εξαιρετική πηγή χαλκού και καλή πηγή ασβεστίου, μαγνησίου, σιδήρου, φωσφόρου, ψευδαργύρου και φυτικών ινών ενώ παράλληλα έχει αντιοξειδωτική δράση.

Θα σε βοηθήσει πολύ ειδικά τις μέρες που γυμνάζεσαι. Σκέψου μόνο ότι είναι το “κοινό μυστικό” των αθλητών και ειδικά όσων ασχολούνται με το τρέξιμο! Είναι το boost ενέργειας που χρειάζεσαι όταν νιώθεις εξάντληση ειδικά τις απογευματινές ώρες, μετά από μια γεμάτη μέρα. 

Δες εδώ το βίντεο:



Υλικά

  • 300 γρ Μακεδονικό Ταχίνι (1 συσκευασία)
  • 140 γρ κουβερτούρα σοκολάτας
  • 165 γρ μέλι
  • 250 γρ βρώμη
  • 50 γρ πεκάν
  • 50 γρ αμύγδαλα
  • 50 γρ κράμπεριζ

Εκτέλεση

  • Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και την λιώνουμε σε μπεν μαρί. Για το μπεν μαρί στερέωνουμε ένα γυάλινο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Προσοχή, δεν πρέπει να ακουμπάει το μπολ στον νερό που βράζει γιατί θα καεί η σοκολάτα.
  • Μόλις λιώσει η σοκολάτα, βάζουμε στο μπολ το Μακεδονικό Ταχίνι, το μέλι και τη βρώμη και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
  • Καλύπτουμε με λαδόκολα ένα ταψάκι.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα μέσα στη το ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολα.
  • Αραδειάζουμε τα πεκάν, τα αμύγδαλα και τα κράνμπερις στην επιφάνεια.
  • Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια το κόβουμε σε μπάρες.
Tip: Διατηρείτε στο ψυγείο (ειδικά τους ζεστούς μήνες του χρόνου)
Cool Artisan