Αυτή η εξέλιξη του avocado toast ήρθε αβίαστα όταν θέλησα να απλώσω το αβοκάντο πάνω σε σφολιάτα!
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 3 ώριμα αβοκάντο
- 100 γρ φέτα ή ανθότυρο (κομμένο σε μικρά κυβάκια)
- 50 ml extra παρθένο ελαιόλαδο
- 50 γρ μαύρες ελιές
- 6 σπαράγγια
- 1 λάιμ
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Απλώνουμε τη σφολιάτα πάνω σε ένα τα ταψί με λαδόκολλα και την ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε το αβοκάντο σε κομμάτια. Το λιανίζουμε με ένα πιρούνι,
- Βάζουμε το αβοκάντο με το ελαιόλαδο και το χυμό από το λάιμ σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Προσθέτουμε το τυρί και τις ελιές.
- Αλατοποπερωνουμε κατά βούληση
- Απλώνουμε πανω στην ψημμένη σφολιάτα
- Τοποθετούμε τα σπαράγγια από πάνω, κομμένα στη μέση
- Ξαναβάζουμε την τάρτα στο φούρνο και ψήνουμε για 5 λεπτά