search

Ταρτα με αβοκαντο

Αυτή η εξέλιξη του avocado toast ήρθε αβίαστα όταν θέλησα να απλώσω το αβοκάντο πάνω σε σφολιάτα!



Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 3 ώριμα αβοκάντο
  • 100 γρ φέτα ή ανθότυρο (κομμένο σε μικρά κυβάκια)
  • 50 ml extra παρθένο ελαιόλαδο
  • 50 γρ μαύρες ελιές
  • 6 σπαράγγια
  • 1 λάιμ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Απλώνουμε τη σφολιάτα πάνω σε ένα τα ταψί με λαδόκολλα και την ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε το αβοκάντο σε κομμάτια. Το λιανίζουμε με ένα πιρούνι,
  • Βάζουμε το αβοκάντο με το ελαιόλαδο και το χυμό από το λάιμ σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Προσθέτουμε το τυρί και τις ελιές.
  • Αλατοποπερωνουμε κατά βούληση
  • Απλώνουμε πανω στην ψημμένη σφολιάτα
  • Τοποθετούμε τα σπαράγγια από πάνω, κομμένα στη μέση
  • Ξαναβάζουμε την τάρτα στο φούρνο και ψήνουμε για 5 λεπτά
Cool Artisan