Ποιος μπορεί να αντισταθεί στην υγιεινή εκδοχή των χριστουγεννιάτικων muffins; Super αρωματικά με κανέλα, καρύδια και σταφίδες! Τέλεια για το πρωινό και το απογευματινό snacking.
Υλικά
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση
- 1/4 φλιτζανιού καφέ μαύρη ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 φλιτζάνι βρώμη
- 1/2 φλιτζάνι σταφίδες
- 1/2 φλιτζάνι καρύδια
- 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 αυγό, χτυπημένο
- 1 φλιτζάνι γάλα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 °C.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί muffin, ή το γεμίζουμε με χάρτινες θήκες για muffin.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα όλα μαζί σε ένα μεγάλο μπολ.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βρώμη, τα καρύδια και τις σταφίδες.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά το ελαιόλαδο με το αυγό και το γάλα.
- Ανακατεύουμε τα υγρά με τα στερεά συστατικά μέχρι να έχουμε ένα ομοιoγενές μείγμα.
- Γεμίζουμε τις θήκες για muffin μέχρια τα 2/3 .
- Ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Προτίμησε να τα δοκιμάσεις ζεστά αλλά μπορείς να τα απολαύσεις και κρύο, αποθηκευμένο σε ένα αεροστεγές δοχείο.