H καλύτερη συνταγή που μπορείς να δοκιμάσεις για αλμυρές κρέπες! Το μυστικό κρύβεται στην απλότητα των υλικών!
Tip 1: Οι αναλογίες της συνταγής αρκούν για 6-7 κρέπες, ανάλογα τη διάμετρο του τηγανιού.
Tip 2: Ο χυλός μπορεί να μείνει στη συντήρηση του ψυγείου, σε αεροστεγές δοχείο για έως και 3 μέρες.
Υλικά
Για το χυλό
- 2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 120 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
- 300 ml γάλα φρέσκο ΔΩΔΩΝΗ, σε θερμοκρασία δωματίου
- 40 γρ. βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ, λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη γέμιση
- 400 γρ. spread με φέτα ΔΩΔΩΝΗ
- 400 γρ. τριμμένο ανάμικτο τυρί ΔΩΔΩΝΗ
- 300 γρ. καλαμπόκι
- 300 γρ. μανιτάρια, σοταρισμέναλίγο βούτυρο (για το τηγάνι)
- 1 αυγό τηγανητό για το σερβίρισμα σε κάθε κρέπα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα και χτυπάμε καλά.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα υδαρή χυλό.
- Σε αυτό το σημείο, προαιρετικά, μπορούμε να αφήσουμε το χυλό για ώρα στο ψυγείο να δέσει.
- Εναλλακτικά φτιάχνουμε τις κρέπες μας απευθείας.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Βουτυρώνουμε με ελάχιστο βούτυρο το τηγάνι μας.
- Ρίχνουμε 1 κουτάλα από το μείγμα στο τηγάνι να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του.
- Ψήνουμε για 1′ σε μέτρια φωτιά χωρίς να κουνήσουμε το τηγάνι μας και αναποδογυρίζουμε όταν η κρέπα ξεκολλάει μόνη της.
- Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
- Απλώνουμε στη μισή κρέπα 1 κουταλιά της σούπας spread με φέτα ΔΩΔΩΝΗ.
- Προσθέτουμε το ανάμικτο τυρί ΔΩΔΩΝΗ, το καλαμπόκι, τα μανιτάρια και σκεπάζουμε την κρέπα με το άλλο μισό.
- Σερβίρουμε σε πιάτο και προαιρετικά γαρνίρουμε με ένα τηγανητό αυγό.