search

Αλμυρές κρέπες

H καλύτερη συνταγή που μπορείς να δοκιμάσεις για αλμυρές κρέπες! Το μυστικό κρύβεται στην απλότητα των υλικών!

Tip 1: Οι αναλογίες της συνταγής αρκούν για 6-7 κρέπες, ανάλογα τη διάμετρο του τηγανιού.

Tip 2: Ο χυλός μπορεί να μείνει στη συντήρηση του ψυγείου, σε αεροστεγές δοχείο για έως και 3 μέρες.



Υλικά

Για το χυλό
  • 2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 300 ml γάλα φρέσκο ΔΩΔΩΝΗ, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 40 γρ. βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ, λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για τη γέμιση
  • 400 γρ. spread με φέτα ΔΩΔΩΝΗ
  • 400 γρ. τριμμένο ανάμικτο τυρί ΔΩΔΩΝΗ
  • 300 γρ. καλαμπόκι
  • 300 γρ. μανιτάρια, σοταρισμέναλίγο βούτυρο (για το τηγάνι)
  • 1 αυγό τηγανητό για το σερβίρισμα σε κάθε κρέπα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα και χτυπάμε καλά.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα υδαρή χυλό.
  • Σε αυτό το σημείο, προαιρετικά, μπορούμε να αφήσουμε το χυλό για ώρα στο ψυγείο να δέσει.
  • Εναλλακτικά φτιάχνουμε τις κρέπες μας απευθείας.
  • Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Βουτυρώνουμε με ελάχιστο βούτυρο το τηγάνι μας.
  • Ρίχνουμε 1 κουτάλα από το μείγμα στο τηγάνι να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του.
  • Ψήνουμε για 1′ σε μέτρια φωτιά χωρίς να κουνήσουμε το τηγάνι μας και αναποδογυρίζουμε όταν η κρέπα ξεκολλάει μόνη της.
  • Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
  • Απλώνουμε στη μισή κρέπα 1 κουταλιά της σούπας spread με φέτα ΔΩΔΩΝΗ.
  • Προσθέτουμε το ανάμικτο τυρί ΔΩΔΩΝΗ, το καλαμπόκι, τα μανιτάρια και σκεπάζουμε την κρέπα με το άλλο μισό.
  • Σερβίρουμε σε πιάτο και προαιρετικά γαρνίρουμε με ένα τηγανητό αυγό.
Cool Artisan