search

“Τιραμισού” με φράουλες (χωρίς αυγό)

 

Μα γίνεται τιραμισού χωρίς καφέ; Κλέβω από τη φιλοσοφία του τιραμισού και φτιάχνω ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με φράουλες.

Σήμερα σου δείχνω μια πιο δημιουργική, γλυκιά, ανοιξιάτικη εκδοχή του αγαπημένου μας τιραμισού με φράουλες σε φέτες που δίνουν ένα ανάλαφρο, φρουτένιο και δροσερό τόνο! Θα σου πάρει μόνο 10 λεπτά στην κουζίνα για να το προετοιμάσεις κι έπειτα 3 ώρες στο ψυγείο να δέσει.

Δες εδώ το βίντεο:



Υλικά

Για την κρέμα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), κρύα από το ψυγείο
  • 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
Για το στήσιμο
  • 1 πακέτο σαβαγιάρ
  • 100 γρ. μαρμελάδα φράουλα
  • 70 γρ. καυτό νερό

Εκτέλεση

Για την κρέμα
  • Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ και την χτυπάμε να γίνει σαντιγί
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Τέλος, προσθέτουμε το μασκαρπόνε, το εκχύλισμα βανίλια και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
Για το στήσιμο
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τις φράουλες σε λεπτές φέτες
  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε τη μαρμελάδα με το καυτό νερό κι ανακατεύουμε καλά.
  • Βουτάμε ένα ένα τα σαβαγιάρ στο μίγμα της μαρμελάδας κι έπειτα τα στρώνουμε στη βάση του ταψιού μας.
  • Προσθέτουμε τη μισή κρέμα και καλύπτουμε την επιφάνεια με φέτες φράουλας.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία βάζοντας ένα layer από σαβαγιάρ βουτηγμένα στο μίγμα, κρέμα και τέλος φέτες φράουλας.
  • Τέλος, βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 3 ώρες.
Cool Artisan