search

#ZeroWaste: Πρωτεϊνούχα Αυγοσαλάτα με τα αυγά του Πάσχα

Η σημερινή συνταγή είναι στο πνεύμα του zero waste βοηθώντας στην “ανακύκλωση” όλων των κόκκινων αυγών που περίσσεψαν μετά το Πάσχα. Μια πραγματικά πεντανόστιμη συνταγή που όχι μόνο θα σε βοηθήσει να αξιοποιήσεις όλα τα αυγά που έμειναν αλλά είναι κι ένα πραγματικό δώρο στον οργανισμό σου χάρη στην μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεϊνη.

Βασικό υλικό είναι φυσικά το αυγό ενώ για τη sauce είναι το γιαούρτι. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και το Formula 3 Εξατομικευμένες Πρωτεΐνες σε Σκόνη της Herbalife Nutrition που είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη από ορό γάλακτος και σόγιας χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

Για τη sauce
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγιστό
  • 150 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 18 γρ. (3 κτσ ) Formula 3 Εξατομικευμένες Πρωτεΐνες σε Σκόνη της Herbalife Nutrition
  • 1 μικρό ματσάκι άνιθο
  • 1/2 κτγ πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για τη σαλάτα
  • 6 αυγά βρασμένα, κομμένα σε τέταρτα
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. ελιές πράσινες (χωρίς κουκούτσι)
  • 50 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 20 γρ. κάπαρη
  • 1 αβοκάντο, κομμένο σε κυβάκια
Για το σερβίρισμα
  • 10 ml λευκό ξύδι

Εκτέλεση

Για τη sauce
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ κι ανακατεύουμε καλά.
Για τη σαλάτα
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ κι ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε τη sauce κι ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  • Αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
  • Γαρνίρουμε με λευκό ξύδι στο σερβίρισμα.
Cool Artisan