search

Λαζάνια με κολοκυθάκια και πέστο βασιλικού

Η σημερινή συνταγή είναι ακόμα μία συνταγή που είδα στον ύπνο μου. Μου συμβαίνει κάποιες φορές, όπως και στη σημερινή περίπτωση, να ξυπνήσω έχοντας ονειρευτεί κάποια συνταγή που δεν έχω δοκιμάσει, φανταστεί ή φτιάξει ποτέ όσο είμαι ξύπνιος!

Ξύπνησα, λοιπόν, και έτρεξα στην κουζίνα να φτιάξω ένα ταψί λαζάνια πολύ διαφορετικό από ό, τι έχεις συνηθίσει μέχρι σήμερα. Το έστησα με μπεσαμέλ, πράσινα κολοκυθάκια και πέστο βασιλικού!

Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή για τη μπεσαμέλ. 

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 12 φύλλα λαζάνια
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 5 κολοκυθάκια πράσινα, κομμένα σε χοντρές φέτες
  • Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 200 ml πέστο βασιλικού
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 λίτρο μπεσαμέλ (σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρεις εδώ)
  • Λίγο βούτυρο για το ταψί

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες που βρίσκουμε μ’ ένα κλικ εδώ.
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε ένα φαρδύ αντικολλητικό σκεύος.
  • Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια και τα μαγειρεύουμε μέχρι να είναι al dente.
  • Βγάζουμε το τηγάνι από το μάτι και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Προσθέτουμε στα κολοκυθάκια ψιλοκομμένα τα φύλλα του βασιλικού και το πέστο και ανακατεύουμε.
  • Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε το ταψί, βάζουμε στη βάση του το ⅓ από τα λαζάνια μέχρι να την καλύψουν, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα μπεσαμέλ και συνεχίζουμε με ⅓ ακόμη από τα λαζάνια.
  • Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια με το πέστο και τα απλώνουμε να καλύψουν όλη την επιφάνεια.
  • Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και, τέλος, σκεπάζουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
  • Καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά
  • Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα.
  • Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για ένα τέταρτο και στη συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια.
Cool Artisan