search

Μπεσαμέλ (σάλτσα Μορνέ)

Η σάλτσα Μορνέ είναι μια πλούσια εκδοχή της μπεσαμέλ. Στην αυθεντική μπεσαμέλ προσθέτουμε κρόκους και παρμεζάνα για πιο βελούδινη υφή και υπέροχη γεύση.



Υλικά

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • 2 κρόκους

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι στο βούτυρο, καβουρδίζουμε λίγο και σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα. Θέλει καλό ανακάτεμα με σύρμα κάθε φορά που ρίχνουμε γάλα στο μείγμα ώστε να μην σβολιάσει το μείγμα μας. Συνεχίζουμε μέχρι να ρίξουμε όλο το γάλα και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
  • Μετά προσθέτουμε και την τριμμένη παρμεζάνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Αφού αφαιρέσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά μπορούμε να ρίξουμε 2 κρόκους, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Cool Artisan